İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Lraper: ZİBEÇ Temsilcileri Patrikhane´de

ISTANBUL, 24 Ocak 2002 (“Lraper” Kilise Bülteni)–
Patrik Mesrob II Hazretleri 24 Ocak Perşembe günü Kumkapı’daki geçici konutunda, Sinayir Yıldız başkanlığındaki Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi Zihinsel ve Bedensel Engelli Çocuklara Yardım Kolu (ZİBEÇ www.zibec.org) temsilcilerini kabul etti.

ZİBEÇ’in çalışmalarıyla yakından ilgilenen Patrik Hazretleri, Hastane bünyesinde engelli çocuklar için hazırlanan bölüm hakkında bilgi edindi.

Yilsonu, Yılbaşı ve Surp Dznunt yortusundaki ayinlerde kiliselere koyulan tabaklarda engelli çocuklarımız için 8 milyar TL ve 400 ABD Doları bağış toplandığını belirten Patrik Hazretleri, bu meblağı Surp Pırgiç Hastanesi ZİBEÇ fonuna yatırılmak üzere Sinayir Yıldız ve arkadaşlarına teslim etti.

ZİBEÇ Yardım Kolu üyeleri bağışı teslim alarak Patrik Hazretlerinin yakın ilgisine teşekkür ettiler ve hastane bünyesindeki engelli çocuklar bölümünün Mayıs ayına kadar hazırlanmış olacağını umduklarını belirttiler.

Yılbaşı ve Surp Dznunt vesilesiyle ZİBEÇ’e en büyük bağış, aralarında 4 milyar TL toplayan Gedikpaşa Surp Hovhannes Avedaraniç Kilisesi cemaatinden geldi.

Yorumlar kapatıldı.