İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Lraper: Der Karnig Ugurlandi

DER KARNIG GORKEMLI BIR TORENLE UGURLANDI

ISTANBUL, 23 Ocak 2002 (“Lraper” Kilise Bulteni) —
Ruhani Kurul uyesi Kidemli Peder Karnig Kamciyan, Kurucesme Yerevman Surp Hac Kilisesi’nde dun sabah gerceklesen gorkemli torenden sonra, aziz naasi Sisli’deki Ermeni Mezarligi’na defnedildi. Torene tum din gorevlilerimiz, Der Karnig’in Almanya’dan ve ABD’den varan iki kizi ve kalabalik bir halk toplulugu katildi. Der Karnig’in Surp Prgic Hastanesi’nde tedavi goren esi Yeretsgin Harazad yuruyecek halde olmadigi icin torene katilamadi.

Kurucesme’de saat 10:30’da baslayan Surp Badarak’i bizzat Patrik Mesrob II Hazretleri sundu. Der Karnig’in naasini Surp Myuron (Kutsal Yag) ile meshettikten sonra konustugu vaazde, Patrik Hazretleri kahinlerde aranan erdemleri konu alan bir vaaz konustu, Der Karnig’in aile ve kilise yasamindan ornekler vererek, onun Allah ve insan sevgisiyle dolu, hizmet askiyla yanan gercek bir Hristiyan oldugunu anlatti. Patrik Hazretleri, “Rab’bimiz Der Karnig’i goksel tacina nayil etsin, bizlerin arasindan da Kutsal Kilise’de gorev yapacak yeni ruhani emekciler cikarsin” dedi.

Der Karnig’in naasinin meshedilmesi ve vaaz sona erdikten sonra, Ermeni geleneklerine gore torenin Son Selam ve Kutsal Opucuk bolumu basladi. Ilk once, rahipler tarafindan Der Karnig’in naasi -yuzu doguya, batiya, kuzeye ve guneye bakacak sekilde- dort yone dogru dondurulerek, “Selam” ilahisi soylenildi. Boylece, Der Karnig ugurlanmadan hemen once, Rab Isa’nin Kilisesi’nin yeryuzundeki tum uyelerine son selamini ve takdisini vermis
oldu. Bu selama cevaben, Kilise’deki tum rahipler, daha sonra da kiliseyi dolduran imanlilar tek tek yaklastilar ve Kutsal Incil ile Der Karnig’in meshedilmis sag elini operek, onunla helallasip, Allah’in goksel soleninde bir kez daha gorusebilmek umidiyle vedalastilar.

Der Karnig’in aziz naasi kiliseden ozel ilahilerle cikarilirken kurulan gecidi Ruhani Kurul Baskani Episkopos Aram Srpazan yonetti. Incil bolumlerinden birini de Ermeni Katolik Kilisesini temsilen Hagopos Vartabed Copuryan okumaya davet edildi. Kurucesme’deki son duayi Patrik Hazretleri okuyarak Der Karnig’i kilisenin sokak kapisindan ugurladi.

Der Karnig’in aziz naasi, Rahip Yegise Uckunyan ve alti din gorevlisi tarafindan Sisli’deki Ermeni Mezarligi’na goturulerek, rahipler bolumune defnedildi.

Hisadagn artarots orhnyal yegitsi.
Dogrularin anisi mubarektir.

Tasavoryal baydzaratsutsane Astvadz int surps yur.
Allah onu azizlerinin yaninda nurlar icinde kilsin.

Astvadz hankist yev vogormutyun arastse.
Allah rahmet eylesin ve ruhuna huzur versin.

Yorumlar kapatıldı.