İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Lraper: ABD Baskonsolosu Patrik Hazretlerini Ziyaret Etti

BASKONSOLOS URBANCIC’IN NEZAKET ZIYARETI

ISTANBUL, 21 Ocak 2002 (“Lraper” Kilise Bulteni) —
Amerika Birlesik Devletlerinin Istanbul’daki Baskonsolosu Frank Urbancic, 17 Ocak Persembe gunu Ermeni Patrikligi’ni ziyaret etti ve Patrik Mesrob II Hazretleri tarafindan Kumkapi’daki gecici konutta kabul edildi.

Sayin Urbancic, yogun kar yagisi nedeniyle, Ermeni Kilisesi’nin takvimine gore 6 Ocak’ta kutlanan Dogus Yortusu torenlerine ve kabule katilamadigini ifade ederek, Yeni Yil ve Noel vesilesiyle nezaket ve tebrik ziyareti icin geldigini belirtti. Sicak bir ortamda gerceklesen sohbette, Baskonsolos Turk-Ermeni Uzlasma Komisyonu’nun gelecegi hakkinda ne dusundugunu Patrik Hazretlerine sordu. Ayrica 1936 Beyannamesi sorunu hakkinda basindan takip ettigi gelismeler konusunda bilgi edinmek istedi.

Patrik Hazretleri, Baskonsolos Urbancc’in nezaket ziyareti icin tesekkur ederek, Yeni Yil’in tum dunya icin hayirlara vesile olmasini temenni etti. Lagvolunan uzlasma komisyonu konusuna deginmeyi istemedigini belirten Patrik Hazretleri, uluslararasi siyasete karismayi dogru bulmadigini, ancak niteligi ne olursa olsun, Turkiye ve Ermenistan cumhuriyetlerini ve halklarini birbirine yaklastiracak herhangi bir gelisime olumlu baktigini tekrar etti. Gayrimuslim azinlik vakiflari sorununun da uluslararasi bir sorun olarak addedilmemesinin yararli olacagini ifade eden Patrigimiz, Baskonsoloslugun ilgisine tesekkur etmekle birlikte, Turkiye Ermenilerinin bu ulkenin vatandaslari olduklarini ve bu gibi sorunlarin ise Turkiye Cumhuriyeti’nin yasama, yurutme ve yargi organlari yoluyla halledilmesi gerektiginin altini bir kez daha cizdi.

Yorumlar kapatıldı.