İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Lraper: Patrik Hazretlerinin Ankara Temaslari

PATRIK HAZRETLERININ ANKARA TEMASLARI

ISTANBUL, 17 Ocak 2002 (“Lraper” Kilise Bulteni) —
16 Ocak Carsamba sabahi 08:50 ucagiyla baskent Ankara’ya seyahat eden Turkiye Ermenileri Patrigi 2. Mesrob asagida belirtilen gorusmelerde bulundu:

10:45-11:15 Basbakanlik binasinda, Basbakan Yardimcisi, Devlet Bakani ve Istanbul Milletvekili Husamettin Özkan’la

11:30-12:00 Meclis binasinda, TBMM Adalet Komisyonu Baskani ve Kutahya Milletvekili Emin Karaa ile

12:15-13:45 Sheraton otelinde, Buyukelci Cenk Duatepe, Buyukelci Deniz Bolukbasi ve Disisleri Bakanligi mensuplarindan Hakan Okcal ile ogle yemegi

14:00-14:30 Basbakanlik binasinda, Basbakan Yardimcisi, Devlet Bakani, Anavatan Partisi Genel Baskani ve Rize Milletvekili Mesut Yilmaz, Icisleri Bakani ve Icel Milletvekili Rustu Kazim Yucelen, Istanbul Milletvekili Bulent Akarcali ve Istanbul Milletvekili Mehmet Cavit Kavak ile

14:35-15:15 Basbakanlik binasinda, Vakiflardan ve Insan Haklarindan sorumlu Devlet Bakani ve Ankara Milletvekili Nejat Arseven ile

15:30-16:00 Meclis binasinda, Dogru Yol Partisi Genel Baskani ve Istanbul Milletvekili Tansu Ciller ile

16:30-17:15 Saadet Partisi’nin Ankara Balgat’taki merkez binasinda Parti Genel Baskani ve Malatya Milletvekili Recai Kutan, Genel Baskan Yardimcisi ve Konya Milletvekili Teoman Riza Guneri, ve Sivas Milletvekili Temel Karamollaoglu ile

17:30-18:15 Avrupa Birligi Genel Sekreterlik binasinda, AB Genel Sekreteri Buyukelci Volkan Vural ile

18:45-19:45 Ankara Ermeni cemaati ileri gelenlerinden Karabet Sokeli’nin konutunda Sokeli Ailesi’ni ziyaret

Ankara’daki temaslarinda Patrik Hazretlerine refakat edenler: Yardimcisi Peder Drtad Uzunyan, danismanlarindan Melkon Karakose, hukuk danismanlari Av. Luiz Bakar (Basin Sozcusu), Av. Diran Bakar, Av. Setrak Davuthan ve Av. Sebuh Aslangil.

Patrik Hazretleri ve kendisine refakat edenler saat 21:15 ucagiyla, Ankara’dan Istanbul’a donduler.

Tum temaslar olumlu gecti. Tum gorusmelerde Patrik Hazretlerinin vurguladigi noktalar sunlardi:

1. Turkiye Ermenileri’ni “yabanci” saymak buyuk bir hata olur. Turkiye Ermenileri bu ulkenin oz vatandaslaridir. “Yabanci”, “mutekabiliyet” ve benzeri deyimlerin kullanimi Turkiye Ermenilerine haksizliktir, rahatsiz edicidir.

2. 1936 yilindan beri suregelen bir belirsizlik, 1974 yilindan beri
suregelen buyuk bir haksizlik, vakiflar kanununun guncellestirilmesi icin hazirlanan tasariyla gundeme getirilmistir. Ermeni cemaati bundan memnundur. Bu tasari uzerinde calisan Hukumet’in ve Meclis’in tum uyelerine mutesekkiriz.

3. Ermeni cemaati, degistirilmesi tasarlanan maddenin 9’uncu fikrasindan dogrudan etkilenen bir taraf olarak, idareye ve kanun yapicilarina hazirlanan tasari hakkindaki goruslerini belirtmek istemistir, onerileri vardir. Gorus ve oneriler, yazili olarak ayrica sunulmustur.

Patrik Hazrtelerinin gorustugu yetkililerin tumu de cemaat heyetini sicak bir ortamda karsiladilar. Bu safhada Ermeni Patrigi’nin agzindan Ermeni cemaatinin dusunceleri hakkindan bilgilendirilmelerinin kendileri icin ve tasarinin sagligi acisindan da onemli oldugunu vurguladilar. Gorusmelerde, tasariya karsi herhangi bir tavir belirten parti lideri bulunmadi.

MHP Baskani Devlet Bahceli Basbakan Vekili oldugu icin programi doluydu. Onumuzdeki gunlerde MHP Genel Baskani ile de bir gorusme saglanmaya calisiliyor.

Yorumlar kapatıldı.