İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Lraper: Patrik Hazretleri Recep Tayyip Erdogan´i Ziyaret Etti

PATRIK HAZRETLERI ADALET VE KALKINMA PARTISI MERKEZI’NDE

ISTANBUL, 15 Ocak 2002 (“Lraper” Kilise Bulteni) —
Turkiye Ermenileri Patrigi Mesrob II, 15 Ocak 2002 saat 19:00’da Adalet ve Kalkinma Partisi’nin Istanbul Il Baskanligi’ni ziyaret ederek, parti Genel Baskani, eski Istanbul Anakent Belediye Baskani, Recep Tayyip Erdogan’i ziyaret etti.

Patrik Hazretleri, Adalet ve Kalkinma Partisi kurulduktan sonra bu partinin liderleriyle ilk olarak temasta bulunabildigini ifade ederek, “Ziyaretimiz her seyden once nezaket geregidir” dedi. Recep Tayyip Erdogan’i parti baskani secilmis olmasindan dolayi tebrik eden Patrik Hazretleri, bu parti grubunun Turkiye Buyuk Millet Meclisi’nde elliden fazla milletvekili bulundugunu hatirlatarak, onumuzdeki gunlerde Meclis’e gelmesi beklenen Vakiflar kanununda degisiklik yapan tasari konusunda milletvekillerinin Turkiye Ermenileri’nin azinlik cemaat vakiflari konusundaki duyarliliklarini ve beklentilerini goz onunde bulundurmalarini diledi.

Recep Tayyip Erdogan, Patrik Hazretleri’nin ziyareti icin tesekkur ederek, bu tasarinin partisi tarafindan dikkatli takip edildigini ve partisinin vakiflar konusunda vatandaslar arasinda ayirim gozetilmesini dogru bulmadigini vurguladi.

Daha sonra basin mensuplariyla bir araya gelen Adalet ve Kalkinma Partisi Baskani ile Turkiye Ermenileri Patrigi ayni dogrultuda kisa aciklamalarda bulundular. Basin mensuplarinin sorularini yanitlayan Patrik Hazretleri soyle dedi: “Gecen Cuma Sayin Basbakan’la gorustuk. Yarin yine Ankara’da bulunacak, degisik partilerin ust duzey yoneticileri ile temaslarda bulunacagiz. Patrikligimiz ve cemaatimiz siyasetle ugrasmaz. Ancak TBMM’de
gorev yapan milletvekilleri bizleri de temsil etmektedirler. Vakiflarimiz konusunda bir tasari gorusulmektedir ve nihayi oylamayi da milletvekillerimiz yapacaktir. Tabii ki, kendileri ile gorusup dusunce ve goruslerimizi dile getirecegiz, cunku bu tasaridan dogrudan etkilenen tarafiz. Adalet ve Kalkinma Partisi Sayin Baskani’na hem nezaket ziyaretinde bulunduk, hem de dusuncelerimizi aktardik. Kabul ettikleri icin mutesekkiriz. 2002 yili yeni firsatlarla dolu yepyeni bir donemdir, hayirlara vesile olsun. Allah ulkemizi bereketli ve insanlarimizi mutlu kilsin!” dedi.

Adalet ve Kalkinma Partisi il merkezine ziyaretinde, Patrik Hazretleri’ne yardimcisi Peder Drtad Uzunyan ve danismanlarindan Melkon Karakose eslik ettiler. Gorusmede Milletvekili Abdullah Gul, Adalet ve Kalkinma Partisi Il Baskani Dr Alaattin Buyukkaya da hazir bulundular.

Turkiye Ermenileri Patrigi’nin 16 Ocak 2002 Carsamba gunu Ankara’da DSP, ANAP, MHP, Saadet, DYP partilerinin ust duzey yoneticileriyle gorusmesi bekleniyor.

Yorumlar kapatıldı.