İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

SAMATYA DA 2002 YILININ ILK TORENI DUZENLENDI

Yilbasi Samatya Surp Kevork Kilisesi’nde gorkemli torenlerle kutlandi.

Patrik Mesrob II Hazretleri torenlere riyaset etti. Peder Antreas Hagopyan Kutsal Sofra’yi acti. Patrik Hazretlerine refakat eden Peder DrtadUzunyan, Hacik Sargavak Sarili, Kevork G.Sargavak Nergizyan, ve bir grup tbir Kutsal Sofra’ya hizmet ettiler. Sevan Agosyan yonetimindeki Sahakyan Korosuna
Rober Doganay orgla eslik etti.

Rabbin Duasi’ndan once vaaz eden Patrik Hazretleri ebediyet konusunu isledi. Ozellikle her dem yesil defne ve cam agaclarinin Hristiyanlik’tan once de ebediyeti simgeledigine dikkat ceken Patrik Hazrtleri, Incil’e gore ebedi hayat tarinin Rab Isa Mesih’in Carmihi oldugunu animsatti.

“Surp Badarak, Carmih’in uzerinde tarihte bir defaya mahsus olmak uzere verilen ebedi sunuyu temsil ediyor. Rabbin Sofrasindan imanla alinan kutsal pay hagortutyun) ebedi musareketin on tadimidir” dedi.

Torenin sonunda, Yeni Yil’in Allah’in lutuf ve bereketleriyle donanmasi icin dua edildi. Duada simge olarak Ermeniler’de bereketi temsil eden nar kullanildi.

Kiliseyi dolduran cemaat uyelerinin Yeni Yili’ni kutlayan Patrik Hazretlerinin oluruna, Kevork Yaner baskanligindaki Samatya Kilisesi Vakfi bir Yilbasi yemegi verdi.

Yorumlar kapatıldı.