İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Radikal: `Filmin romanını okumadım´

Çakar: Ermenilere belge verildi.


RADİKAL – ANKARA – MHP’li Ahmet Çakar, sert şekilde eleştirdiği filmin senaryolaştırıldığı Yılmaz Karakoyunlu’nun romanını okumadığını itiraf etti. Çakar, “Ancak, filmi izledim. Kitaptaki Musevi kişi filmde Ermeni olmuş. Bunu Melih Aşık, Deniz Som da dahil bazı yazarlar köşelerinde dile getirdi. Ben de bunu kaynak yaptım. Onlara inanmayacağız da kime inanacağız?” dedi.
Karakoyunlu’nun romanını eleştirmediğini ve kendisine ‘vatan haini’ suçlaması yöneltmediğini savunan Çakar, hedef aldığı kişilerin senaryoyu yazan Etyen Mahçupyan, yönetmen Tomris Giritlioğlu ve TRT Genel Müdürü Yücel Yener olduğunu söyledi. Karakoyunlu’ nun romanı yazdığını ancak uygulamada rolünün olmadığını kaydeden MHP’li Çakar, şunları söyledi:

“Film, Türkiye’nin aleyhinde o günün yönetimini yerden yere vuran, Ermenileri mazlum yerine koyan bir film. Ermenilerin eline böyle bir belge vermek ne kadar doğru? Eğer Karakoyunlu bu filmi savunuyorsa onu da eleştiriyorum. Filmin yayımlanmasında kimin katkısı varsa onu eleştiriyorum.”

Filmin TRT’de 9 Ekim’de yayımlandığının anımsatılması ve eleştirmek için neden beklediğinin sorulması üzerine de Çakar, şu yanıtı verdi: “Ermeniler Türkiye aleyhine kampanyalarını yoğunlaştırdı. Ayrıca konu RTÜK’ün dünkü toplantısının günemindeydi. Toplantı öncesi dikkat çekmek istedim.”

Yorumlar kapatıldı.