İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Lraper: Ortaköy´ün Madağı 13 Ocak´ta

PATRİK HAZRETLERİ ORTAKÖY KİLİSESİ YÖNETİCİLERİNİ KABUL ETTİ

ISTANBUL, 20 Kasım 2001 (“Lraper” Kilise Bülteni) —

Patrik Mesrob II Hazretleri 20 Kasım 2001 Salı günü öğle vakti Ortaköy Surp Astvadzadzin Kilisesi Vakfı Yönetim Kurulu’nu kabul etti. Markar Sargavak Arslanyan önderliğindeki yöneticiler Patrik Hazretleri’ne Ortaköy cemaati, kilisesi, korosu ve okulu hakkında bilgi sundular. Ayrıca Tarkmançats Okulu yararına düzenlenecek olan madağ sofrasının ve kutlamaların 13 Ocak 2002 tarihinde yapılması için izin istediler.

Patrik Hazretleri kendisine sunulan bilgiler için teşekkür etti ve yönetim kurulunu yaptığı çalışmalardan dolayı kutladı. Patrik Hazretleri Tarkmançats Okulu’nun başarılarını ve çalışmalarını yakından takip ettiğini belirterek okul kurucusunu, müdiresini, ve öğretmenlerini takdir etti.

Patrik Hazretleri, takdirle birlikte bir eleştirisi olduğunu ve yöneticilerin dikkatini çekmek istediğini belirtti. Ortaköy Kilisesi Vakfı’nın Pazar günleri İstanbul’un diğer uzak köşesi Bakırköy’den bazı gençleri minibüslerle Ortaköy’e getirdiğinin bilindiğini söyledi. Yönetim kurulunun bu çalışmasını israf olarak nitelendiren Patrik Hazretleri, Ortaköy Kilisesi’ne yapılan yardımların Ortaköy cemaati için kullanılması gerektiğini belirttiler. “Yerel korolar kendi kiliselerinin çevresinde bulunan cemaat gençlerine yönelik çalışmalar yapmalıdır” diyen Patrik Hazretleri, Bakırköy’de Bakırköy cemaati için bir kilisenin, yönetim kurulunun, okulun ve koronun bulunduğunu belirterek her Pazar günü Bakırköy’den Ortaköy’e tbir taşınmasının garip olduğunu söyledi. Patrik Hazretleri yönetim kurullarının birbirlerinin bölgelerine müdahale etmelerinin yanlış olduğunu vurgulayarak, ayrıca koroların misafir olarak başka kiliselerde ayine katılmalarının Patrikliğin iznine tabii olduğunu hatırlattı.

Patrik Hazretleri yukardaki konuları yönetim kurulunun dikkatine sunduktan sonra vakıfça seçilen madağ tarihi konusunda bir sakınca olmadığını, son düzenlemenin Lusararabedlik Srpazan aracılığıyla yapılacağını söyledi.

Yorumlar kapatıldı.