İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Lraper: ABD Temsilcisi Patrikhane´yi Ziyaret Etti

ABD TEMSİLCİSİ PATRİKLİĞİ ZİYARET ETTİ

ISTANBUL, 21 Kasım 2001 (“Lraper” Kilise Bülteni) —

Patrik Mesrob II Hazretleri, 20 Kasım Salı günü, ABD İstanbul Başkonsolos’u Frank Urbancic’i geçici makamında kabul etti.
Urbancic Patrikhane’ye ekümenik bir girişim için Patrik Hazretleri’nin himayesini rica etmek üzere gelmişti. Sekiz ay kadar sonra İstanbul’daki görevinden ayrılacağını belirten Urbancic, ülkesine dönmeden kilise için de elle tutulur bir proje gerçekleştirmek istediğini ifade etti. Bu bağlamda, Aynalı Çeşme’deki Ermeni Protestan Kilisesi’nin tarihi orgunun onarımıyla yakından ilgilenmekte olup, onarım tamamlandığında tüm kiliselerin katılımıyla bir açılış yapılmasını arzu ettiğini söyleyen Urbancic’e Patrik Hazretleri cevap olarak bu konuda herhangi bir sorun olmadığını, küçük Ermeni Protestan cemaatini İstanbul Ermeni cemaatinin sevilen ve bölünmez bir parçası olarak kabul ettiğini söyledi. Patrik Hazretleri ayrıca kendi bildiği ve onarım işinde yardımcı olabilecek bazı uzmanların adlarını da başkonsolosa bildirdi.

Ermeni Cemaati’nin bugünkü durumuyla da ilgilenen ve özellikle İstanbul’da yayımlanan Ermenice gazetelerden ve Ankara’da yayımlanan Turkish Daily News gazetesinden aldığı haberler çerçevesinde 36 Beyannamesi sorunu hakkında bilgi edinmek isteyen Başkonsolos’a, Patrik Hazretleri bu sorunun yalnızca Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin yeni yasal düzenlemeleriyle çözüme ulaşabileceğini, bu sorundan mağdur olan vakıfların ise, Devlet’e sadık vatandaşlar olma bilinciyle, kendi anayasal ve insan haklarını savunmaya kararlı olduklarını söyledi. Yaklaşık yarım saat süren bu ziyaret esnasında Patriklik Genel Sekreteri Dikran Zenginyan da hazır bulundu. Patrik Hazretleri misafir diplomata Vartanants Korosu’nun çıkarmış olduğu ilk CD’den bir örnek hediye etti.

Yorumlar kapatıldı.