İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Azg: Ermeni ve Türk Gazetecilerin Karşılıklı Ziyaretleri Aralık Ayında Başlayacak

Var olan sorunların çözümü ve toplumda gerginliği azaltmayı gidermekle ilgili Ermeni, Türk ve Azeri gazeteciler arasında son zamanlarda Türkiye’de imzalanan anlaşma çerçevesinde Ermeni ve Türk gazetecilerin Ermenistan ve Türkiye karşılıklı ziyaretleri Aralık ayından itibaren gerçekleşecek.

Yerevan Basın Klübü Başkanı Boris Navasartyan 13 Kasım’da basına yaptığı açıklamada, imzalanan anlaşmanın “Bölgesel çatışmaları aşmada ve düşman yakıştırmasını ortadan kaldırmada gazetecilerin rolü” ismini taşıdığını ve amacının bir takım “yuvarlak masalar” sonucunda diyalog sağlanması ile üç ülkelerin yakınlaşma çabalarını desteklemek ve propaganda savaşı metodlarını kullanmama çağrısında bulunmak olduğunu açıkladı.

Anlaşmayı Ermeni tarafından Yerevan Basın Klübü, Azeri tarafından “Yeni Nesil” Gazeteciler Birliği, Türk tarafından ise iki kuruluş, Türk Demokrasi Vakfı ve Diplomasi Muhabirleri Kuruluşu imzaladılar.

B. Navasartyan’a göre, tüm üç taraflar da son zamanlarda Türkiye’de gerçekleşen görüşmede, gazetecilerin şu ya da bu politik kararı kabul etmede medeni koşullar yaratabilecek durumda olduklarını vurguladı.

Azerbaycan konusunda ise B. Navasartyan, Azerbaycan’daki anti-Ermeni histerisi koşullarında Ermeni gazetecilerin Bakü ziyaretleri riskli olabilir düşüncesini dile getirdi.

Yorumlar kapatıldı.