İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Raffi Kebapciyan da Kitap Fuarı’ndaydı…

3 Kasım Cumartesi günü 20. İstanbul Kitap Fuarı kapsamında Raffi Kebapciyan’ın konuşmacı olarak katıldığı “Kültürel Mozaik Yok Olurken: Konuş Halil Bey Konuş…” adlı bir söyleşi düzenlendi

Raffi Kebapciyan’ı yaklaşık bir sene önce Aras Yayınclık’tan çıkan Konuş Halil Bey Konuş isimli kitabıyla tanıyoruz. Almanya’da yaşamını sürdüren Kebapciyan ayrıca Alman Ermeni Birliği’nin de başkanlığını yürütüyor.

Söyleşi Rober Koptaş’ın açış konuşması ile başladı. Koptaş Kepabciyan’ı tanıtmanın yanı sıra Konuş Halil Bey Konuş adlı kitap hakkında bilgiler de verdi. Kültürel mozaik kavramı üzerine süren konuşmadan sonra söz alan Kebapciyan’da Ermeni kimliği ve Türkiye’de Ermeni olmak üzerine konuştu.

Kitaptan Kabus adlı öykünün Koptaş tarafından okunması ile devam eden söyleşide daha sonra dinleyiciler tarafından Kebapciyan’a sorular yöneltildi. Özellikle öykünün de değindiği 6/7 Eylül olayları ve Türkiye Ermenilerinin durumu üzerine yoğunlaşan sorular Kebapciyan’dan cevap buldu. Özellikle “Türkiye’nin demokrasiye tam geçişi bu Türk/Ermeni anlaşmazlığı zaten çözecektir” yaklaşımı ve Türkiye’nin Avrupa Birliği süreci üzerine söyledikleri dikkat çekiciydi.

Mıgırdiç Margosyan’ın da yorumlarıyla desteklediği söyleşiden Ermeniler yine kendileri hakkında konuşma fırsatı buldukları için, Türkler de bir diyalog kapısı araladıkları için mutlu ayrıldılar.

Yorumlar kapatıldı.