İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeniler ve Hristiyanlık Alemi Konferansı

Alman Ermeni Birliği ve Almanya Ermeni Araçnortluğu Ermenilerin Hristiyanlık resmi din olarak kabulünün 1700.yılı anısına 24 Kasım’da Köln’de “Ermeniler ve Hristiyanlık Alemi” isimli bir konferans düzenliyor.

Ermenistan’da Hristiyanlığın 1700 yıl önce resmi din olarak kabul edilmesi, o zamanki yönetcilerin aldığı riskli bir karardı. Politik karışıklıkların yanı sıra, Ermenistan’ın jeopolitik konumuda bunu ortaya koyuyor.Ayrıca bugün “Ermeni Kültürü” dediğimizin Hristiyanlık tarafından şekillendirildiği su götürmez bir gerçek. Bunu yanında Ermenilik geleneğinin bir Ermeni devleti olmadan da yüzyıllarca sürdürülebilmesi Kilise sayesindedir. Geçen 1700 yıl içerisinde kardeş kiliselerle kurulan ve hep çelişkilere geben olan ilişkiler, Ermeni kilisesinin orjinal sivriliğini törpülemiştir. Ayrıca sonrasında Ortodoksluk ve Roma-Katolik kiliseleri ve 19.yüzyılda Protestan’lıkla olan ilişkileri bunları izlemiştir.

Konferans 1700 yıl öncesinden bugüne kadar olan süreçte bahsedilen ilişkileri kritik olarak anlamaya çalışmak üzerine kurulacak.

Almanya Ermeni Araçnortu Karekin Bekçiyan ve Alman Ermeni Birliği Başkanı Dr. Raffi Kantian

Program ve detaylı bilgi için Alman Ermeni Birliği’nin(DAG) web sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Ayrıca Dr.Raffi Kantian’a R.Kantian@t-online.de ve Almanya Ermeni Araçnortluğu’na da armenischedioezese@hotmail.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Yorumlar kapatıldı.