İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ankara String Quartet Erevan Konseri

Ankara yayli Calgilar Dortlusu, 15 Ekim cuma gunu Ermenistan in Baskenti Erivan da Turk-Ermeni Is Gelistirme Konseyi ve Washington da bulunan American University tarafindan ortaklasa organize edilen bir konser verdiler. Bir Turk muzik grubunun Ermenistanda verdigi ilk konser olan bu organizasyon, ulkede cok buyuk bir memnuniyet ve ilgi uyandirdi. Grup uyeleri 12-16 Ekim tarihlerinde gerceklestirdikleri bu ziyaretlerinde Erivan devlet konservatuarini da ziyaret ederek iki ulke konservatuarlari arasinda isbirligi yapilmasi yolundaki suygularini dile getirdiler.

Konser ayni zamanda Ermenistan in Hristiyanligi kabulunun 1700. yili kutlama programina dahil edildi. Boylece Dortlu uyeleri Ermenistan resmi konuklari Statusunde misafir edildiler. “Hristiyan Ermenistan 1700 ” Vakfi Baskani ve Ermenistan eski basbakani Khosrov Harutyunian konserden sonra muzisyenlerimizi tek tek kabul ederek kendilerine tesekkur etti, ve iki ulke arasinda kurulmaya calisan dostluk korusu icin gosterdikleri yardimdan dolayi kutladi.

Konser de Bach , Mozart ve Cagdas Turk bestecilerinin eserlerine yer veren Dortlu, konserin sonunda bir surpriz yaparak Unlu Ermeni bestecisi Mirzoyan in Yayli calgilar dortlusu icin yazdigi eserinden 4 parca caldilar. Konser sonunda salonu dolduran ve iclerinde Devlet protokolunden de konuklarin bulundugu seyircilerin buyuk begeni ve coskulu alkislarini aldilar.

Konserde dikkati ceken bir baska nokta ise, Konsere davet edilen Erivan da bulunan tum buyukelcilikler den sadece Bulgaristan buyukelcisinin bulunmasi idi.

Gozler, iki ulke arasinda zaman zaman yasanan problemlerde isimleri gecen tum ulkelerin Ermenistan temsilcilerini
Turk-Ermeni dostlugunun cok guzel bir orneginin yasandigi bu gecede aradi. Ancak bu dostlugu sadece salonda bulunan Ermeni ve az sayidaki Turk vatandaslari paylasabildi.

Yorumlar kapatıldı.