İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Azg: Putin´in Ziyareti Sonucunda Ekonomik Anlaşmalar Paketi İmzalandı

Rusya Federasyonu RF Devlet Başkanı Vladimir Putin Yerevan’a yaptığı ziyaret çerçevesinde Yerevan Devlet Üniversitesi salonunda öğrencilerle görüşmede bulundu.

…..

Ermeni-Rus ortak kuruluşların oluşturulmasını Ermeni tarafı önerdi. Bu bağlamda da RF Devlet Başkanının resmi ziyaretinin temel sonucu, uzun süreli Ekonomik İşbiliği Anlaşmasının imzalanması oldu.

R. Koçaryan’la yaptığı ortak basın açıklamasında V. Putin “Ermenistan’la ekonomik ilişkileri geliştirmede bugün en uygun andır, çünkü Rusya’da % 4 ekonomik büyüme kaydedilmektedir” dedi.

RF Başbakan Yardımcısı, Ermeni-Rus Ekonomik İşbirliğinin Hükümetler arası Komisyonunun Rusya eşbaşkanı İlya Klebanov yaptığı açılamada, Hükümetler arası Komisyonun Ekim ayında yapılacak olan toplantısında uzun süreli bu anlaşmaların onaylanacağını vurguladı.

Ziyaret sonunda, Rusya ve Ermenistan Devlet Başkanları iki ülkenin iş çevrelerinin temsilcileriyle görüştü.

Karabağ çatışmasının çözümü konusunda Emenistan Devlet Başkanı Robert Koçaryan, Rusya’nın aktifkatılımı olmadan bu sorunun çözülmesi açıkça imkansızdır. Bugün görüşmeler sürecinde bir duraklama varsa bu aracıların değil, çatışan tarafların yüzündendir dedi.Vladimir Putin ise, Ermenistan ve Aerbaycan Devlet Başkanlarının bugün yürüttüğü politikada Rusya olumlu rol oynamaya hazırdır. Geçmiş zamanlardan bize kalan bu sorunun çözümü sadece Ermenistan ve Azerbaycan’ınellerinde bulunmaktadır ve Rusya, Ermenistan ile Azerbaycan Halkları için kabul edilebilir herhangi çözümü savunacaktır vurgusunda bulundu. Putin “Dağlık Karabağ sorunu sizin sorununuzdur ve bunu da siz çözeceksiniz” dedi.

Putin’e göre dünya ABD’ye yapılan saldırıyla değişmdi o sadece gözler önüne serdi. RF Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya, Ermenistan, Gürcistan ve Azerbaycan’dan oluşan Kafkas dörtlüsünün bölgenin güvenlik sistemi oluşturmada en iyi model olduğunu ifade etti.

Lilit Grigoryan

Yorumlar kapatıldı.