İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

YEREVAN RF DEVLET BAŞKANI VLADİMİR PUTİN’İ ERMENİ VE RUS BAYRAKLARIYLA KARŞILADI

Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin eşi Lyudmilla Putin ile birlikte 14 Eylül’de Yerevan’a ziyarette bulundu.

Heyette, zaten Yerevan’da bulunan RF Savunma Bakanı yanısıra RF Dışişleri Bakanı İgor İvanov, Ermeni-Rus hükümetler arası ekonomik işbirliği Komisyonunun Rus tarafı Başkanı İlya Klebanov, Devlet Başkanlığı çalışma personali başkan vekili aynı zamanda dış politika sorunları Departman yöneticisi Sergey Prikhedko, eyalet başkanları ile diğer yetkililer yer aldı. Gazprom ve İtera temsilcilerinin de aralarında bulunduğu tanınmış işadamları da ziyarette yer aldı.

Ziyaretten hemen sonra iki Devlet Başkanları Ermenistan Devlet Başkanı’nın Sevan gölündeki yazlığına hareket ettiler.

RF Devlet Başkanının bu resmi ziyareti, Ermenistan’lı resmi yetkililere göre, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin derinleştirilmesine ve stratejik işbirliği derecesine yaklaştırılmasına yarayacak. Bu zamana kadar Rusya ile 160 devletlerarası imzalanmış belgeler bulunmaktadır. Sadece ekonomik alanında son birkaç yıl içerisinde iki ülke arasındaki yatırımlarda bir artış gözlenmektedir. 460 Rus-Ermeni ortak firma faaliyette bulunmaktadır. Ermenistan, Rusya ile enerji özellikle de nükleer alanında işbirliğini geliştirmeyi önemsemektedir.

Ekonomik işbirliğini daha da sıklaştırmayı amaçlayan anlaşma öngörülmektedir ki buna RF ve Ermenistan Devlet Başkanlarının ortak basın açıklamasında değinmeleri beklenmektedir.

Dünya Ermenileri Katolikosu II’nci Garegin’in kabulünden başka Sayın Putin “sözde” Ermeni Soykırımı Anıt Kompleksini de ziyaret edecek ve burada 1915 yılında Katledilen masum Ermeniler’in anısına çelenk bırakacak.

Yorumlar kapatıldı.