İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Lraper: Patrik Hazretleri Union Church’un Yeni Liderini Kabul Etti

Istanbul’daki Union Church Protestan Kilisesi’nin yeni ruhanisi Benjamin van Rensburg, esi Elaine ile kilise uyelerinden Philip ve Jilda Clark’in refakatinde, Kinaliada’daki Patriklik konutunu ziyaret etti ve Patrik Mesrob II Hazretleri tarafndan kabul edildi.

Aslen Guney Afrikali olan ve Reformed Church tarafindan vaizlige atanan Reverend van Rensburg, birkac ay once ulkesi Yeni Zelanda’ya donen bir onceki vaiz Reverend Douglas Anderson’un yerini aliyor.

Reverend van Rensburg, gorevi suresince Turkiye’deki tarihi kilise merkezleri ve onlarin onderleriyle diyalog ve isbirligi icinde bulunmak istedigini, Turkiye’deki uye sayisi acisindan en kalabalik kilise merkezi olan Ermeni Patrikligi’yle iliskilerinin onem arzettigini soyledi.

Patrik Hazretleri, Reverend van Rensburg’a yeni gorevinde basarilar dileyerek, Patrikligin Turkiye’deki tum Hristiyan kiliseleriyle ve tum diger cemaatlerle iliskilerinin iyi oldugunu, Istanbul gibi tarihi bir kentte boyle bir gorevde bulunmanin ayricalik oldugunu ifade etti.

Beyoglu’ndaki Dutch Chapel’da toplanan Union Church, Istanbul’daki en eski cemaat vakiflardan birine sahip olan Protestan toplulugu olarak biliniyor.

Yorumlar kapatıldı.