İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Azg: Ermenistan’la İşbirliğinde Bulunan Türkiye Azerbaycan’a İhanet Ediyor

Azerbaycan Ulusal Cephe partisinin reformcu kanadın lideri Ali Kerimov’a göre, Türkiye ve Ermenistan arasında işbirliği ya da diplomatik ilişkilerin ancak “Azerbaycan’ın işgal altında bulunan topraklarının kurtarılmasından” sonra mümkün olabilir. Kerimov, var olan bu koşullarda Ermeni-Türk Uzlaştırma Komisyonunun oluşturulmasının doğru olmadığını da vurguladı.

Azerbaycan Ulusal Cephe Partisinin gelenekselciler kolunun lideri Mirmahmut Fatayev’in düşüncesine göre, Ermeni-Türk Uzlaştırma Komisyonunun oluşmasında hiçbir sorun yoktur.

Azerbaycan Demokrat Partisi Baş Sekreteri Sardar Calaloğlu “Ermeni ve Türk politikacıların faaliyetlerini, Türkiye’nin Karabağ sorununun çözümüne çekilmesi, Azerbaycan’daki iç politik durumu istikrara kavuşturması ve böylece Karabağ sorununun adil çözümüne katkıda sağlanmış olması nedeniyle kutlamaktadır.

Azerbaycan Ulusal Bağımsızlık Partisi lideri Etibar Mamedov’a göre, Ermeni-Türk Uzlaştırma Komisyonunun kurulması Azerbaycan’ın pasif diplomasisinden kaynaklanmaktadır. “Türk-Azeri ilişkilerinde çözüme kavuşmamış sorunlar olduğu sürece, Türk-Ermeni ilişkilerini oluşturmak isteyenler elbette aktifleşeceklerdir”.

Eski Parlamento başkanı, Adalet Partisi lideri İlyas İsmailov, ABD’nin yardımını alan Rasul Guliyev’in yandaşıdır. “Hiç kimse subjektif değerlerle Komisyonun oluşumunu reddedemez. tam aksi Türkiye, Türkiye Ermenileri Dağlık Karabağ’dan dışarı çıkartıp Azerilere Nahiçevan için koridor açmayı istemektedir. Uzlaştırma Komisyonuna ile niye muhalefet olalım.

Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Murtuz Alaskerov’da “Türkiye, Ermenistan’la işbirliğinde bulunarak Azerbaycan’a ihanet ediyor” dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığının da olumlu yaklaşımını alan “Ermeni-Türk Uzlaştırma Komisyonu” taraftarlarından Amerikan Ermeni Kongresi İcra Başkanı Arpi Vardanyan “Los Anceles Times” gazetesinde “Türkye ve Ermenistan komşudurlar. Bu aşamada iki ülke arasında ilişkiler bulunmamaktadır. Komisyonun amacı yaklaşım noktaları bulmak ve gelecekte Ermeni-Türk sınırlarını açmaktır.

Tatul Hakobyan

Yorumlar kapatıldı.