İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sabah: Umudumuz yurtdışı!

Green Card çekilişi başvurularından bunalan ABD Konsolosluğu açıklama yaptı. İstanbul ABD Konsolosluğu 2001 yılı Green Kard çekilişinin başvuru prosedürü ve tarihinin henüz belli olmadığını duyurdu

Kriz üzerine kriz yaşanan Türkiye’de kurtuluşu Avrupa veya ABD’ye yerleşmekte bulanların artışı, talep gören ülkelerin Türkiye temsilciliklerinde sıkıntı yaratıyor. Özellikle de, her yıl çeşitli meslek gruplarından insanları ülkesine göçmen olarak kabul eden ABD elçiliklerinin sıkıntısı büyük. ABD elçilikleri, ülkelerinde yaşama ve çalışma hakkı tanıyan Green Card’ı almak için yapılan başvuruların yoğunluğundan bunalıyor. Nitekim İstanbul’da bulunan ABD Başkonsololosluğu da Green Card için kapılarını aşındıranların sayısında patlama olunca yazılı bir açıklama yapmak zorunda kaldı.

Konsolokluk açıklamayla “Green Card çekilişi” olarak bilinen Çeşitlilik Vizesi (DV) programının, 2001 yılı için başvuru prosedürleri ve son başvuru tarihinin henüz belirlenmediğini duyurdu.

Başkonsolosluğun Basın Danışmanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Amerika’nın Ankara’daki Büyükelçiliği, İstanbul’daki Başkonsolosluğu ile Adana ve İzmir’deki konsolosluk bürolarının 2001 Çeşitlilik Vizesi programı hakkında henüz bilgilerinin bulunmadığının altı çizildi.

İNTERNET ADRESİ

Bu bilgilerin Washington’da açıklanır açıklanmaz Türk kamuoyunun da bilgilendirileceği belirtilen açıklamada, şu bilgiler verildi: “Genellikle prosedürlerle ve tarihlerle ilgili açıklamalar yaz sonuna doğru yapılmaktadır. Bu tarihten önce Çeşitlilik Vizesi programı hakkında bilgi almak isteyenlerin Türkiye’deki Amerikan misyonlarına başvurmaları gerekmektedir. İlerideki çeşitlilik programına başvurmak isteyen İstanbul’daki adayların, eldeki en güncel bilgiler için www.usconsulate-istanbul.org.tr adresini ziyaret etmeleri önerilir.

“50 bin kalifeye işçi alacağını” duyuran Almanya’nın elçiliklerinde de telefonlar kilitlendi.

Yabancıya sınırsız oturma izni gündemde

Almanya Başbakanı Schröder, yabancılar için geçerli olan 5 yıllık oturma izni sınırının kalkabileceğini söyledi

Almanya Başbakanı Gerhard Schröder, ülkesinin kalifiye yabancılar için daha cazip hale getirilmesi için, 5 yılla sınırlandırılan oturma izni süresinin tümüyle kaldırılabileceğini söyledi. Schröder, Bild gazetesine verdiği demeçte, Göç Yasası hazırlanmasıyla ilgili olarak tüm siyasi partilerin anlaşmaya varabileceğini belirterek, muhalefetteki Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi’nin göç tasarısında da önemli önerilerin yer aldığını hatırlattı. Anlaşmaya varıldığı takdirde Göç Yasası’nı yıl sonuna kadar çıkaracaklarını kaydeden Schröder, ülkesinin de kalifiye yabancılar için cazip bir ülke olduğunu söyledi.

BİLGİSAYAR UZMANI

AB dışındaki ülkelerden bilgisayar uzmanı getirtmek amacıyla başlatılan “yeşil kart” uygulaması çerçevesinde 8 bin uzman yabancının Almanya’ya geldiğini hatırlatan Schröder, “Bu uzmanlardan her biri de Almanya’da 2 ya da 3 yeni iş imkanı yaratacaktır. Ancak, bu düzenleme daha iyi hale getirilebilir. 5 yıllık oturma izni sınırı tümüyle kaldırılabilir” dedi.

Yorumlar kapatıldı.