İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Lraper: Surp Garabed Kilisesi Açılıyor

2000 yılının Eylul ayindan beri ibadete kapali olan Üsküdar’daki Surp Garabed Kilisesi, 12 Temmuz Persembe gunu saat 18:00’de Patrik Mesrob II Hazretlerinin riyaset edecegi ozel torenlerle yeniden aciliyor.

Ilk olarak 1552’de bina edilen kilise, son on aydir esasli bakimdan gecirildi. Kilisenin catisi onarildi, horanlarinin curuyen kisimlari yenilendi ve varak altinla kaplandi, kilisenin ic zemini onarildiktan sonra cilalandi, kalorifer tesisati onarim ve bakimdan gecirildi, elektrik tesisati tamamen degistirildi, avlu taslari onarilarak temizlendi, dis duvarlari ve demir bahce parmakliklari boyandi, kilisenin ici tamamen boyandi. Ayrica vakfa ait Baglarbasi Surp Garabed Mezarliginda 17 Agustos 1999 depreminde hasar goren bina esasli onarimdan gecirildi. Kilisenin boyanmasi icin hayirsever Ara Kuyumcuyan takriben 5,5 milyar TL, horanin onarimi icinse hayirsever Ardases Dugmeciyan 500 milyon TL kadar yardimda bulunurken, diger masraflar 14 milyar TL’ni buldu.

Surp Garabed Kilisesi vakif yonetim kurulu tam bir uyum icinde ozveriyle calisti, Ruhani Kurul Baskani Aram Episkopos Atesyan ile devamli temasla Patrikhane’yi onarimin gidisatindan haberdar etti. Baskanligini Nurhan Engin’in yaptigi vakfin diger uyeleri ise soyle: Onnik Hacaturyan, Toros Abanaliyan, Osin Mumcuyan, M. Ozattar, Haygaz Engin, Ayda Kuruc, Sona Saadetyan, Hagop Barkacin ve Aret Tascioglu.

Yorumlar kapatıldı.