İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Azg: Ermenistan Temmuz Ayından İtibaren İstanbul’da Resmi Tesmilciliğini Bulunduracak

“AZG” gazetesi diplomatik kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Ermenistan, merkezi İstanbul’da bulunan, Karadeniz Ekonomik İşbirliği KEİ kuruluşu çerçevesindeki temsilcisi Temmuz ayından itibaren göreve başlayacak.

Ermenistan Dışişleri Bakanlığının Türkiye bölümü yöneticisi Arsen Avakyan’a göre Ermenistan’ın bu temsilcisi resmi sıfatta bulunacak.

Haziran 1992 tarihinde İstanbul’da gerçekleşen KEİ zirvesinde Arnavutluk, Azerbaycan, Bulgaristan, Türkiye, Ermenistan, Yunanistan, Moldova, Rusya, Gürcistan ve Ukrayna Devlet Baikanları kurucu üyeler olarak Bosfor açıklamasını imzaladılar.

Diplomatik kaynaklara göre, Temmuz ortalarında Arsen Avagyan KEİ’de Ermenistan temsilcisi olarak atanacak. Bu durumda ilginç olan şey, Ermenistan’ın bağımsızlığına kavuştuğu 10 yıl içerisinde ilk defa Türkiye’de temsilcisinin görev alacak olmasıdır.

Geçen senelerde Ermenistan, Türkiye ile ilişkilerdeki önceliğin ekonomik ilişkilere verilmesini politik ve tarihi sorunların geleceğe bırakılmasını savunuyordu. Türkiye ise politik koşulları öne sürüyordu. Bugün, Türkiye ekonomik bağların güçlendirilmesi için diyaloğa hazır olduğunu sinyalini vermektedir.

Yorumlar kapatıldı.