İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Karagözyan’da Mezuniyet Töreni

23 Haziran 2001 gecesi okul bahçesinde düzenlenen yemekli törenle Karagözyan Yetimhanesi ve İlköğretim Okulu, ilköğretim mezunu olan 26 öğrencisini uğurladı. İzlenimlerimizi aktarıyoruz…

Saat 20:30’da başlaması planlanan tören öncesinde bahçede kurulmuş masalarda veliler, öğretmenler, eski ve yeni yönetim kurulu üyeleri, basın mensupları ve diğer davetliler mezun olan 26 öğrenciyi heyecan içerisinde bekliyorlardı. Az sonra, keplerini ve pelerinlerini giymiş mezunlar alkışlar eşliğinde bahçeye girdiler. Bu mezunlar 8 yıllık zorunlu eğitimin ikinci mezunları idiler.

Tören seramonisi boyunca yönetim kurulu başkanı, okul müdürü, okul kurucusu çeşitli konularda konuşmalar yaptılar, mezunlar şiirler ve yazılar okudular, beraberce okul marşını söylediler. Okul kurucusu Dikran Karagözyan’ın fotografı okula hediye edildi. Konuşmacılar arasında en çok alkışı yeni okul kurucusu Bedii Ziver’in yaptığı konuşma aldı. Ziver, seremoni süresince ayakta kalmaktan yorulan mezunları 10 dakika dinlendirdikten sonra konuşmasına başladı. Konuşmasında mezunlara hayat ile ilgili çeşitli öğütler verdi, kıskançlık, tembellik, kibirlilik, cimrilik, yalancılık gibi hayattaki büyük belalardan ve bu belalara bulaşmış kişilerden uzak durmalarını özellikle belirtti.

Daha sonra törene, Şişli Belediye Başkanı Sayın Mustafa Sarıgül katıldı. Sayın Belediye Başkanı alışılagelmiş samimi üslübü ile davetlilere Ermenice “Pari irigun, sevgili kuyriglerim, agpariglerim, ağçikler ve mançuklar” diyerek konuşmasına başladı. Konuşmasında demokrasinin öneminden ve farklı kültürlerin demokrasi içerisinde korunmasının öneminden bahsetti, cemaatin
her konudaki problemleri ile seve seve ilgilendiğinin altını çizdi. Başkanın konuşması davetlilerden büyük alkış aldı.

Daha sonra Udi Nubar Taşı eşliğinde beraberce söylenen şarkılarla hoşça vakit geçirildi. Yapılan törende eski ve yeni yönetim mensuplarının yanyana masalarda hazır bulunmaları ve birbirleriyle barış ve dialog içerisinde bir görüntü çizmeleri sevindirici ve diğer eski ve yeni yönetimlere de örnek bir ayrıntı olarak hafızalarımızda yer aldı.

Teşekkür ediyoruz Karagözyan bu güzel gece için….

Yorumlar kapatıldı.