İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sözde otele baskın

Hükümet Konağı’nın yanındaki beş katlı Sirhan Oteli’ni restore ederek iki yıldızlı turistik otele çeviren Bedoyan, turistik işletme belgesi iptal edilince, iki yıldızlı plaketi elleriyle sökerek işletme belgesiyle birlikte iade etti. Victor ve Christian Bedoyan çifti, yedi yıldır Van’da.

OSMAN BEKLEYEN

VAN – Ermeni asıllı Amerikalı Victor Bedoyan’ın Van’daki 1 milyon dolarlık yatırımı, Turizm Bakanlığı’na tosladı. Bakanlık, Bedoyan’ın iki ay önce satın alıp, Ermenice ‘zafer’ anlamına gelen ‘Vartan’ adıyla açtığı iki yıldızlı otele bir hafta önce işletme belgesi verdi ve hemen arkasından da iptal etti. Bütün hukuki yolları denemekte kararlı olan Bedoyan ise “Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne dava açacağım, dava bitene kadar da Van’dayım” dedi.

Bakanlık kararsız!

Amerika’dan yedi yıl önce Van’a gelerek açtığı mağazada kilim pazarlayan Bedoyan, İrfan Baştuğ Caddesi’nde turistik Sirhan Oteli’ni iki ay önce satın aldı. Bedoyan, beş katlı otelde restorasyon yaptıktan sonra, sahibi olduğu ‘VK Enter Prises Turizm İç ve Dış Tic. Ltd. Şti.’ adına işletme belgesi almak için Turizm Bakanlığı’na başvurdu. Bakanlıkça başvurusu
olumlu karşılanan Bedoyan’a, Vartan Oteli’nin işletmesi için bir hafta önce 2 yıldızlı plaketle işletme belgesi verildi. Ancak hemen ardından da Turizm Bakanlığı, Van Valiliği’ne bir yazı göndererek, Vartan Oteli’nin işletme belgesinin iptal edildiğini, yıldızlı plaket ve belgenin geri alınmasını istedi.

Bu yazı üzerine önceki akşam Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürü Bayram İnce ve Turizm İl Müdürlüğü’nden bir görevli, Vartan Oteli’ne giderek kararı Bedoyan’a tebliğ etti. Victor Bedoyan, görevlilerle bir süre tartıştı ve ardından ABD Adana Konsolosluğu ile yaptığı telefon görüşmesinden sonra kapıda asılı yıldızlı plaketi söküp, belgeyle birlikte Emniyet görevlilerine teslim etti.

‘Buraya turist gelmez’

Amacının Van’a turizm açısından katkıda bulunmak ve bu alanda iş yapmak olduğunu belirten Bedoyan, işletme belgesinin iptalini anlayamadığını söyledi. Kararı tebliğ için gelen polislerin, oteldeki turistleri dışarı çıkardığını söyleyen Bedoyan, şöyle devam etti:

“Bu hem bizim, hem de Türkiye açısından kötü bir görüntü oluşturdu. Biz buralara yabancı sermayenin gelmesi için önayak olmak istedik. Bu otel için 1 milyon dolar harcadık. Amacımız turizmi geliştirmek. Bize Ermeni diyorlar, oysa biz Amerikalıyız. Bu şekilde uygulama yapılırsa ve baskı uygulanırsa, buraya turist gelmez. Ben hukuki yönden tüm yolları deneyeceğim.”

Yorumlar kapatıldı.