İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeniler inanç turizmi için geldi

ABD’de yaşayan Ermenilerden oluşan 150 kişilik turist grubu, “Gregoryen’in Ayak İzlerinde” adını taşıyan inanç turizmi organizasyonu çerçevesinde Türkiye’ye geldi. ABD’de yaşayan 600 bin Ermeni’nin bağlı olduğu Amerikan Ermeni Kilisesi ve Türk-Ermeni İş Geliştirme Konseyi tarafından organize edilen gezi kapsamında İstanbul’a gelen turist kafilesini Atatürk Havalimanı’nda Türk-Ermeni İş Geliştirme Konseyi Başkanı Kaan Soyak karşıladı.

Soyak, çoğunluğu işadamlarından oluşan bu ilk grubun, Türkiye’den memnun ayrılmaları halinde bunun devamının geleceğini ve ABD’deki Ermeniler’den 50 binini, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’ya bir yılda çekebileceklerini, bunun da Türk turizminin gelişmesine büyük katkı sağlayacağını kaydetti. Soyak, ayrıca, inanç turizmi açısından önemli yer tutan Doğu ve Güneydoğu’ya büyük turizm yatırımlarının önünün açılacağını ifade etti.

Turist tafilesinde bulunan Sarkis Toshikyan da, Türkiye’ye ilk kez geldiğini belirterek, “Türkiye bizim için hem anne ve babalarımızın doğduğu yerler olması, hem de dini açıdan çok özel bir ülke. Burada bulunmaktan son derece mutluyum. İlk kez geliyorum ama son olmayacak” dedi.

Toshikyan, “sözde Ermeni soykırımı” iddialarına ilişkin olarak da, “Şimdi zaman ve kuşaklar çok farklı. Geçmişin olaylarını bugüne taşımanın bir anlamı yok” diye konuştu.

Turist grubu, Türkiye’de Kapadokya, Kayseri, Adana, Tarsus, Mersin İskenderun, Kozan, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kilis, Urfa, Sivas, Yozgat, Tokat, Amasya, Malatya, Elazığ, Diyarbakır, Muş ve Van’ı kapsayan geziye çıkacaklar.

Yorumlar kapatıldı.