İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Eçmiyazin – Moskova Krizi Yine Gündemde

Bir kac ay once, Tum Ermeniler Katolikosu 2. Karekin Hazretleri, Moskova ve Tum Rusya Basepiskoposu Diran Guregyan’i bir gerekce gostermeksizin gorevden almis ve yerine kendi oz kardesi Rahip Ezras Nersisyan’i ayni makama atamisti.

13 Mayis 2001 gunu “Moskova Resuli Ermeni Kiliseler Birligi” adini kullanan bir grup, Tum Ermeniler Katolikosu 2. Karekin Hazretlerinin kisisel kararlarini kilise kurallarina uygun bulmadigi icin gecersiz saydigini, Katolikosluk makaminin gonderilen mektup ve dilekceleri yanitsiz biraktigini, Moskova’daki Ermeni cemaatinin sadece ileride toplanacak olan Ermeni Kilisesi Genel Asamblesi’nin kararlarini kabul edecegini Rusca ve Ermenice olarak yayinladigi 14 Mayis tarihli bildiriyle kilise ve haber merkezlerine gonderdi.

Kanada’da bulunan Katolikos 2. Karekin Hazretleri ise, 15 Mayis 2001 gunu Kudus ve Istanbul Patrikliklerine ve diger tum onderliklere gonderdigi yaziyla, eski Moskova ve Tum Rusya Ermenileri Ruhani Onderini Katolikosluk makamina itaatsizlikle suclayarak cezayi mueyyide olarak Diran Srpazan’in tum ruhbanlik rutbelerini sokuldugunu, kendisinin artik Ermeni Kilisesi’nin siviller sinifina dahil oldugunu ilan etti.

Yorumlar kapatıldı.