İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Setrak Tokat ile röportaj

Beyaz Liste’nin lideri Setrak Tokat’a sorular yönelttik, o da bizi kırmayıp cevapladı. Setrak Tokat’a kulak verelim…

HyeTert: Hastane yönetimine aday değildiniz, sonra aday olmaya karar verdiniz ve adaylıktan çekildiniz, neden? İkinci kez neden aday oldunuz? Sizin adaylık nedeniniz iki listeyi birleştirmek olduğu biliniyor. Bu misyon gerçekleşmediğine göre, seçime neden katılıyorsunuz?

ST: Seçim dönemi öncesinde, ne yazık ki, mevcut yönetim kurulu birliğini devam ettirmedi. Bir çalkantı ortamı hasıl oldu. Ben yönetimden ayrıldıktan sonra, hastahaneden ve cemaatten kopmadım. Dolayısıyla baş gösteren buhran beni çok üzdü. Bana görev önerildiğinde, birleştirici bir rol oynayabileceğimi düşünerek hizmete soyundum. Bu birleşme ilk aşamada gerçekleşmeyince devreden çıktım. Ancak ikinci kez yine birleşme gündeme geldi. Bu kez daha somut bir durum oluştu. Bana verilen sözlere rağmen, istenen birleşme yine gerçekleşmedi. Fakat bu kez adaylığımı geri çekmedim. Halkımızda bir güven bunalımı yaşanmasını arzulamadım. Zira herkesi ilk önce Hastane’mizin istikrarı ilgilendiriyordu.

HyeTert: Sizin başkan olmanızı isteyen çevrelerin asıl amaçlarının Sayın Pilo Atan’ın yerini korumak olduğu ve seçildiğiniz takdirde Pilo Atan’ın hastanedeki bugünkü konumunu sürdüreceği söyleniyor. Bu doğru mu? Değilse Sayın Pilo Atan hastane yönetimindeki konumu ve rolü ne olacaktır.

ST: Bu seçim döneminin olanca çalkantısına karşın tüm tarafların üzerinde birleştiği bir husus var. Sayın Pilo Atan’ın hastanemize ve cemaatimize yaptığı hizmetler inkar edilemez. Dolayısıyla burada tartışılacak fazla birşey yok. Bildiğiniz gibi ben de üç dönem Sayın Atan’ın başkanlık ettiği Yönetim Kurulu’nda görev aldım. Bugünkü aşamada, onursal başkan olarak kalmasının cemaatimizin genel vefa anlayışına uygun olduğunu düşünüyorum.

HyeTert: Listede yer alan kişilerin çoğunun önemli iş adamları olduğu ve yönetimde çalışacak adam bulmakta zorluk çekeceği düşünülüyor. Ne dersiniz?

ST: Bildiğiniz gibi, Hastane’miz cemaatimizin en büyük vakfı… Aynı zamanda, tabiri caizse, bir üstyapı hüviyetinde… Bu durum cemaatimiz içinde kendi misyonunda ve kapsamında başka bir kurumun bulunmasından kaynaklanıyor. Ancak, hiçbir üstyapı, altyapısı olmadan ayakta kalamaz. Bu eşyanın doğasında var. Biz çalışma arkadaşlarımızı seçerken sosyo-ekonomik kriterler gözetmedik. Önemli olan, halkımızı en fazla ve en yakında kucaklanabilecek insanların burada bulunması… Bu itibarla, diğer vakıflarımızda ya da cemaatimizin başka kademelerinde, önceden yöneticilik yapma deneyimine sahip olan simalara listemizde ağırlık verdik. Tüm arkadaşlarımın cemaatimize olan bağlılığının ve sorumluluk anlayışının kefiliyim. Seçilirsek görevlerimizi layıkıyle uyum içinde yapacağımınıza inanıyorum.

HyeTert: Hastaneyi uzun yıllar yöneten bir kişi olarak hastanenin bugünkü durumu konusundaki görüşleriniz ve değerlendirmeleriniz nedir?

ST: Misyonu sağlık, eğitim gibi insanla ilgili olan kurumlarda popülizmin dozunu kaçırmamak gerekir. 1980’li yıllarda buhranlı bir dönem geçiren Hastane’miz, ne mutlu ki, son 20 yılı kapsayan periotta, cemaatimizin katkı ve iradesiyle, istikrarlı bir gelişme trendi yakalayabilmiştir. Ben bugünkü durumu bu bağlamda değerlendiriyorum. Bunun devamı ve yerine göre dönüşümü için gereken herşey yapılacaktır.

HyeTert: Hastanemizin gelişmesi ve yenilikleri izlemesi konusundaki projelerinizi anlatır mısınız?

ST: Hastane’mizin organik altyapısı tamamlanmıştır. Bu fiziki olanaklara istinaden, önümüzdeki dönemde insana daha fazla yatırım yapabileceğimiz için sevinçliyim.

HyeTert: Listenizde neden bayanlara hiç yer verilmedi? Sizce bu görevi yapabilecek kadınlarımız yok mu?

ST: Hastane’mizde büyük bir aile yaşıyor. Takdir edersiniz ki, aile ortamı pozisyonlardan ziyade, mensupların arasındaki sevgi ve şefkat ilişkisi ile bağlantılıdır. Hastane’mizin sürekli misafirleri, cemaatimizin ulu çınarları gibiler ve biz onlara ayrı bir saygı ile bakıyoruz. Buna koşut olarak, yöneticilerimiz ve mavi meleklerimiz tüm fiziksel ve moral olanaklarıyla onların hizmetindeler. Huzurevlerimizin işleyişini bu işbirliği ile koordine etmekteyiz ve ben büyük bir tıkanıklık gözlemlememekteyim.

HyeTert: Cemaate ve özellikle seçmenlere vermek istediğiniz mesajlarınız var mı?

ST: Ülke ekonomisi darboğazda iken, vaatlerimizde çok ölçülü davranmaktayız. Bizi herşeyden önce kurumumuzun istikrarı ve sürekli konuklarımızın mutluluğu ilgilendiriyor. Büyümeye karşı değiliz. Ama şu an beklemekteyiz. Önümüzü net görebilmeye başladığımızda; kısa, orta ve uzun vadeli tasarılarımızı hayata geçireceğiz. Büyüme trendini genç kuşakları kucaklayarak devam ettirmek arzusundayız. Gençlerimizin bizi yalnız bırakmayacağına eminiz.

HyeTert: Varsa diğer söylemek istedikleriniz nelerdir?

ST: Seçim öncesi tatsızlıklar yaşadık. Biz kırgınlıktan yana değiliz. Dilerim ki, seçim kampanyasının son haftasında el ele yaratacağımız güzellikler cemaatimizdeki bazı kötümser izlenimleri gölgede bıraksın. Bütün okurlarınızı saygı ile selamlarken, önemle sandık başına mutlaka gitmelerini arzuluyorum.

Yorumlar kapatıldı.