İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Oskanyan Karabağ Konusunda Referandum’dan Bahsetti

Ermenistan Dışişleri Bakanı Vartan Oskanyan, Karabağ sorunuyla ilgili olarak daha önce ortaya atılan barış önerilerinin kabul edilmediğini hatırlatarak, Amerikan, Rus ve Fransız arabulucuların yeni bir başarısızlığının “feci olacağını” savundu. Oskanyan, sorun hakkında gerekirse Karabağ halkının da katılacağı bir referandum yapabileceklerini söyledi.

Reuters’a yaptığı açıklamada, Karabağ açısından “Azerbaycan’a boyun eğmeyi ve bu ülke ile dikey ilişkiyi kabul etmeyeceklerini” söyleyen Oskanyan, “Ancak yatay bağlar şeklindeki herhangi bir düzenleme Ermeni tarafınca ciddi olarak düşünülecek” dedi. Oskanyan, uzlaşma olması gerektiğini de belirtti. Sorunla ilgili 3 barış önerisinin Azerbaycan ve Ermenistan tarafından reddedildiğini hatırlatan Oskanyan, Amerikan, Rus ve Fransız arabulucuların yeni bir başarısızlığının “feci olacağını” savundu. Oskanyan, “Taraflar, birinin reddedeceği birşeyi kağıda dökmemek konusunda son derece dikatli olacaklar çünkü bu büyük bir gerileme olacaktır” diye konuştu. Taraflar önerileri ülkelerinde tartışmak isteyeceklerinden Cenevre’de bir anlaşma imzalanmasının olası görmediğini ifade eden Oskanyan, “Her iki ülkede de radikaller ve aşırılık yanlıları var. Bu görüşler dikkate alınmak durumunda. Ülkemize dönüp belgeyi kamuoyu önünde tartışacağız” dedi.

Sorun hakkında gerekirse Karabağ halkının da katılacağı bir referandum yapabileceklerini söyleyen Oskanyan, “Karabağ katılmalı, Karabağ liderleri katılmalı. Söyleyeceklerini söylemeli, bu barış anlaşmasında imza atan taraflardan olmalılar” diye konuştu. Bakü’den aldıkları mesajların çelişkili olduğunu öne süren Oskanyan, bununla birlikte Cenevre görüşmelerini başarıya götürme şansı olduğunu düşündüklerini söyledi.

Yorumlar kapatıldı.