İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Çek ‘vale’yi, öptür papazın elini…

Hürriyet gazetesi “Özdemir sözde soykırım töreninde” diyor. Milliyet gazetesi içinde “sözde” sözcüğü geçmeyen bir başlık yaratarak hiç değilse bugün “klişe”den vazgeçmiş: “Cem Özdemir Ermeni töreninde”.

Hürriyet’e göre Alman Yeşiller Milletvekili Cem Özdemir, Köln’deki “sözde soykırım töreni”ne katılmış ve Ermeni papazın elini de öpmüş. Gazetenin sözleriyle tamı tamına şöyle bir durum: “Siyah cübbeli Ermeni papazın elini öptükten sonra kilisede kısa bir konuşma yapan Özdemir…” Evet, Hürriyet’in Köln muhabirlerine şaşırtıcı gelse de, ne yaparsınız ki “Ermeni papazlar” kilisede “siyah cübbe” giyiyorlar!

Hürriyet’in haberi Özdemir’in törendeki konuşmasından yaptığı şu alıntıyla sürüyor: “Bugün buraya politik amaçlı gelmedim. Aranızda acınızı paylaşmak için bulunuyorum. Siyasi kişiliğim gereği hem Türk hem de Alman toplumunun belirli bir kısmını temsil ediyorum. O temsil ettiğim kesim adına da çektiğiniz acılardan duyduğum üzüntüyü dile getirmek istiyorum. Türkiye, Ermeni yurttaşlarını kaybederek, çok önemli bir mozayik taşını yitirdi.”

Milliyet’in haberinde başka bilgiler de var. Özdemir’in törende yaptığı konuşmada “tehcirle hayatını yitiren yüz binlerce insanı anmak, Ermenilerin acılarını paylaşmak için geldiğini” söylediğini de öğreniyoruz. Bilgi sahibi olduğumuz bir başka husus da Özdemir’in tören çıkışında yaptığı açıklamada, âyine soykırım iddialarını tartışmak için gelmediğini belirterek “Anadolu’nun mozayik taşlarından birinin kaybolmasının yıldönümünü anmak ve Ermenilerin acısını paylaşmak için toplantıya katıldım” dediği. Milliyet’in haberinde Hürriyet’in haberinde altı özellikle çizilmiş olan “Siyah cübbeli papazın elini öpmek” hikâyesi yer almıyor. Zaten Milliyet’in Köln muhabirini Mehmet Aktan, Türk gazetecilerin kiliseye alınmadığını da belirtiyor. Dolayısıyla, “papazın elini öptü” meselesine biraz ihtiyatlı yaklaşmakta yarar var!

“Cem Özdemir papazın elini öptü” haberine Hürriyet’in Avrupa baskısında nasıl yer verildiğini doğrusu görmek isterdik! Bu haber kim bilir nasıl büyütülmüş, allanıp pullanmıştır… Bu haber belki de Hürriyet’in Avrupa baskısında bugün manşettedir. Başta Hürriyet olmak üzere merkez medyanın Avrupa baskıları için Özdemir’i “ifşa etmek” için bundan güzel fırsat olur mu? Türk gazetelerinin Almanya’da yaşayan Türkleri her fırsatı kollayıp “gettolaştırma” yolunda gösterdikleri gayret kim bilir bu haberle biraz daha nasıl güçlenmiştir!

Biz yine Hürriyet ve Milliyet’in Türkiye baskılarına dönüp, soralım: Cem Özdemir’in Köln’deki törende yaptığı konuşmada bu gazeteleri “Ermeni papazın elini öptü” gibi başlıklar attıracak derece öfkelendiren sözler hangileri? “Tehcirde hayatını yitiren yüz binlerce insanı anmak” mı? “Anadolu’nun mozaik taşlarından birinin kaybolmasından” duyulan üzüntüyü dile getirmek mi? Hangisi? Hürriyet ve Milliyet’in aklını başından alan hangi söz, hangi duygu?

Ve tabii bir de şu var: Alman Yeşiller Milletvekili Cem Özdemir bugüne kadar Türk gazetelerine bir türlü anlatamadı ki, o bir “Alman milletvekili”!

Yorumlar kapatıldı.