İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

PATRIK HAZRETLERININ BARIS VE UZLASMA TELKINI TERS TEPTI, TARAFLAR YARISA

Badriarkaran’ın geçtiği haberde, “Patrigimiz 2. Mesrob Hazretlerinin Surp Pirgic Hastanesi’ne dunku ziyaretleri bazi cevrelerce kasitli olarak carpitildi. Rafi Bilal, ruhanilerin secime karismasi ile ilgili “7. maddeyi isletiriz!” sozleriyle Patrik Hazretlerine karsi iftira ve tehditte bulundu…” deniliyor. Açıklamanın devamı ise şöyle…

Uzlasma urunu olan tek ortak liste bugun delindi. Hastane secimlerine uc ayri listenin girecegi bugun saat 17:00 itibariyle belirginlesti.

Patrik Hazretleri, secimler konusunda kendilerine hicbir telefonun baglanmamasi veya bu konudaki tum randevu taleplerinin geri cevrilmesi hususunda Patriklik sekreteryasina verdikleri talimati yineleyerek soyle dediler: “Ruhani gorevimizi yaparak, hastanemiz yonetimine aday olan ve hasmane bir tutum icindeki taraflari Incil dogrultusunda uzlasma ve barisa davet etmeyi denedik. Ne yazik ki hirs, akli selimi bir kez daha engelledi.
Ille de birden fazla liste gerekir tavrinin, ozellikle bizimkisi gibi kucuk bir cemaat icin, her zaman dogru oldugu gorusune katilmiyorum. Bizim cemaatimiz icin gerekli olan en onemli sey birlik ve beraberliktir. Uzlasma icin manevi bir girisimi bile tehditkar ve kustah bir uslupla karsilayanlari Tanri’nin yargisina ve cemaatimizin degerlendirmesine havale ediyorum.
Secimlere gelince, cemaatimiz icin hayirli olan neyse onun olmasini dileyelim”.

Yorumlar kapatıldı.