İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

BUSH’A ERMENİ LOBİSİ’NDEN 24 NİSAN BASKISI

ABD’nin Minnesota eyaleti Valisi Jesse Ventura ve eyaletin iki belediye başkanı, 24 Nisan gününü, “sözde” Ermeni soykırımını anma günü ilan ettiler. ABD’deki Ermeni lobisi ise, seçim dönemindeki vaadlerini hatırlatarak, ABD Başkanı George Bush üzerindeki “soykırım” baskısını artırıyor. Geçmiş ABD yönetimlerinin “soykırım” sözcüğünü kullanmaktan kaçındığını belirten diplomatik kaynaklar, yeni başkan Bush tavrının ise, 24 Nisan’da yapacağı açıklamada ortaya çıkacağını kaydediyorlar.

Ventura’nın yanı sıra Saint Paul Belediye Başkanı Norm Coleman ve Minneapolis Belediye Başkanı Sharon Sayles Belton, 24 Nisan’ı, “sözde” Ermeni soykırımını anma günü kabul ettiler. 24 Nisan’da Minnesota’da, Ermenistan’ın Washington Büyükelçisi Arman Kirakosyan’ın da katılımıyla bir anma töreni düzenleneceği belirtildi.

Bu arada Ermeni nüfusunun büyük bölümünün bulunduğu ABD’nin California eyaletindeki Glendale kenti Belediye Başkanı Gus Gomez, 24 Nisan’da, “sözde” Ermeni soykırımını anmak için kentte Amerikan bayraklarının yarıya indirilmesi önerisini onayladı.

ABD’deki Ermeni lobisi ise, seçim dönemindeki vaadlerini hatırlatarak, ABD Başkanı George Bush üzerindeki baskısını artırıyor. Ermeni lobisi, başkanlık seçim kampanyası sırasında Bush’un söylediği, “Ermenilerin acıları gerektiği biçimde tanınacaktır” sözlerine dayanarak, bu yıl 24 Nisan’da Bush’un “sözde” soykırımı tanıması için baskı yapıyor. Dolayısıyla Bush’un bu yıl yapacağı Ermeni açıklaması merakla bekleniyor. Geçmiş ABD yönetimleri, her yıl 24 Nisan’da düzenlenen törenlerde “soykırım” sözcüğünü kullanmaktan itinayla kaçınmışlardı.

Yorumlar kapatıldı.