İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Putin Aracılığıyla Koçaryan-Aliyev Görüşmesi Muhtemelen 1 Haziran’da Moskova’da Gerçekleşecek

Ermenistan Devlet Başkanlığı Basın Sözcüsü Vahe Gabriyelyan dün “AZG” gazetesine yaptığı açıklamada, RF Devlet Başkanı Putin’in aracılığıyla Koçaryan-Aliyev görüşmelerinde kesin bir anlaşma olmamakla birlikte büyük bir ihtimalle gerçekleşeceğini belirtti.

Koçaryan ve Aliyev Cenevre görüşmeleri öncesinde Putin’in aracılığıyla biraraya gelecek. Azerbaycan basını ise Ermenistan ve Azerbaycan liderlerinin Cenevre görüşmelerinden önce Karabağ sorununu Moskova’da değil de Minsk’te biraraya gelebileceğini iddia ediyor. 1Haziran’da Belarusya’nın başkenti Minsk’te Bağımsız Devletler Topluluğu BDT ülkeleri Devlet Başkanlarının olağan zirvesi gerçekleşecek. O gün Putin’in Koçaryan ve Aliyev’le birleşebileceği öne sürülmektedir.

BDT ülkeleri Yönetim Konseyi ile Dışişleri Bakanları Konseyi oturumu 31 Mayıs’ta Minsk’te gerçekleşecek. Bir sonraki gün Devlet Başkanları zirvesi yer alacak. BDT Yürütme Sekreteri Yuriy Yarov’un sözlerine göre, Zirvede İşbirliği bölgesinde Serbest Ticaret Bölgesi oluşturulması ve Anti-Terör Merkezinin faaliyetlerinin de aralarında bulunduğu 10 sorun ele alınacak.

Yuriy Yarov Astana ve Bişkek’te bulunarak Devlet Başkanları Nazarbayev ve Akayev ile görüşmüş, bugün ise Taşkent’ten sonra Aşkabat’ı ziyaret etti. BDT Yönetim Sekreteri daha sonra sırasıyla Tiflis, Bakü,Yerevan,Kiyev, Minsk ve Moskova’da temaslarını sürdürecek.

Yorumlar kapatıldı.