İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türkiye Gazetesi: Bahçeli’den Ermeniler’in ‘soykırım masalı’na cevap: Tarih değiştirilemez

Türkiye Gazetesi’nin haberine göre; MHP Genel Başkanı, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, bütün tarihi belge, kayıt ve şahitlere rağmen, gerçekler görmezden gelinerek, Türk milletinin bir soykırım masalıyla yaralanmak istendiğini kaydetti. Bahçeli, “Tarih, parlamentoların kararlarıyla lobilerin çabalarıyla değiştirilemez” dedi. Devlet Bahçeli, Türk Tarih Kurumu’nun (TTK) kuruluşunun 70. yıldönümü dolayısıyla dün önce Anıtkabir’i ziyaret etti. Bahçeli ve beraberindeki heyet, Ulu Önder Atatürk’ün kabrine çelenk koyarak, manevi huzurunda saygı duruşunda bulundu. Bahçeli ve beraberindekiler ardından Misak-ı Milli Kulesi’ne geçerek Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı.

TTK’da tören

Bahçeli daha sonra TTK Konferans Salonu’nda düzenlenen törene katıldı. Bahçeli, burada yaptığı konuşmada, insanlık tarihinin akışına yön veren milletlerden biri olmasına rağmen, Türk tarihinin en eski ve önemli kaynaklarının, yabancı araştırmacılar tarafından ortaya konulduğuna işaret etti. Bahçeli, Cumhuriyet dönemine kadar da kapsamlı ve sistemli bir şekilde Türk tarihi araştırmalarının yürütülemediğini söyledi. Tarihin, milletler için ilham, enerji ve ümit kaynağı olduğunu kaydeden Bahçeli, “Tarihimizi, noksansız ve iyi öğretmek, sahip olduğumuz muhteşem kültür ve medeniyet hazinelerimizin daha da güçlenerek, nesiller arasında intikalini temin edecektir” diye konuştu.

Parlamento alet edildi

Tarih bilinci olmadan, ne tarihi bütünlüğü anlamak, ne de bugün sahip olduğumuz değerleri kavramak mümkündür” diyen Bahçeli, şunları söyledi: “Büyük Atatürk’ün, hassasiyetle ifade ettiği, ‘Tarih yazmak, tarih yapmak kadar mühimdir. Yazan yapana sadık kalmazsa, değişmeyen hakikat insanlığı şaşırtacak bir mahiyet alır’ veciz sözünün ne kadar haklı temellere dayandığının somut bir örneğini yaşamaktayız. Ne yazık ki, bugün Ermeni soykırımı iddialarına böyle bir mahiyet kazandırılmıştır. Oysa ki, sahip olduğumuz tarihsel mirasın en önemli özelliklerinden birisi de ırkçılık ve ayrımcılığa hiçbir zaman yönelmemiş olmasıdır.”

Yorumlar kapatıldı.