İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İZGİ, ‘BİZİ SUÇLAMAYA KALKANLAR KENDİ PİSLİKLERİNİ TEMİZLESİN’

TBMM Başkanı Ömer İzgi, Ermeni soykırım iddialarının hiçbir bilimsel veriye dayanmadığını belirterek, “Sorun devletler hukuku açısından yoktur, zira Lozan Barışı yürürlüktedir” dedi. Türkiye’yi suçlamaya çalışan ülkelerin tarihlerinin, insanlık dramları ile dolu olduğunu anlatan İzgi, “Türk toplumu ve devleti, bu haksız ve asılsız iddiaları şiddetle reddetmekte, bizi suçlamaya kalkanları önce kendi evlerinin önündeki pislikleri temizlemeye davet etmektedir” diye konuştu.

Türk Parlamenterler Birliği (TPB) tarafından düzenlenen “Tarih Boyunca Türk-Ermeni İlişkileri” konulu sempozyum TBMM’de başladı. TBMM Başkanı İzgi, sempozyumun açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye’nin bir süredir “Ermeni soykırım” iddialarıyla haksız ve dayanaksız bir biçimde suçlandığını söyledi. Her türlü bilimsel dayanaktan yoksun bu iddiaların dünya kamuoyunu etkilediğini anlatan İzgi, şöyle konuştu:

“Dün olduğu gibi bugün de Ermeni toplumu üzerinden çıkar uman kimi çevreler ve devletler, tarihi gerçeklerin aksine devletimizi ağır bir biçimde suçlama alışkanlıklarını sürdürmektedir. Bu hususu siyasal bir malzeme olarak kullanarak, parlamentolarından aleyhimize kararlar çıkarmakta ya da çıkarma çabası içindedirler. Uluslararası pek çok kuruluşlarda işbirliği içerisinde bulunduğumuz ve müttefikimiz olan bazı ülkeler de Ermeni konusunu siyasal amaçlı kullanmakta; kimi zaman bir eyalet seçimini, kimi zaman da bir belediye başkanlığını kazanabilmek uğruna insafsızca gündeme getirilmektedir. Bu tutum, tarihe karşı saygısızlık ve Türk toplumuna karşı da çok büyük ayıp ve haksızlıktır. Hiçbir bilimsel veriye dayanmayan suçlamalarla koskoca bir ulus itham edilmektedir. Maalesef haksız ve insafsız suçlamalar konusunda belli sonuçlar da alınmaktadır.”

İzgi, bugün Türkiye’yi suçlamaya çalışan ülkelerin tarihlerinin insanlık dramı ile dolu olduğunu ifade ederek, “Türk toplumu ve devleti, bu haksız ve asılsız iddiaları şiddetle reddetmekte, bizi suçlamaya kalkanları önce kendi evlerinin önündeki pislikleri temizlemeye davet etmektedir” dedi.

Sempozyumda bilim ve siyaset adamlarının yanı sıra Ermenistan’dan gelen tarihçiler de Türk-Ermeni ilişkilerinin tarihi, siyasi, askeri, hukuki ve diğer boyutlarını değerlendirecekler.

Yorumlar kapatıldı.