İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

KanalD: Amerika’da Kafkas zirvesi

KanalD’nin ana haber bülteninde yayınladığı haberde, “7 yıldır Ermeni işgalinde bulunan Azeri toprağı Karabağ’la ilgili soruna çözüm bulmak için düzenlenen zirve bugün Amerika’da başladı.” deniyor… Haberin tamamı şöyle….

7 yıldır Ermeni işgalinde bulunan Azeri toprağı Karabağ’la ilgili soruna çözüm bulmak için düzenlenen zirve bugün Amerika’da başladı. Azeri Cumhurbaşkanı Aliyev’le Ermeni Devletbaşkanı Koçaryan’ın biraraya geldiği zirveden bir sonuç çıkması güç görünüyor.

1994’den beri Ermeni işgali altında bulunan Azeri toprağı Karabağ’la ilgili sorun, Amerika’nın baskısıyla Florida’da biraraya gelen Aliyev ve Koçaryan arasında çözüme bağlanmaya çalışılacak.

Azeri ve Ermeni tarafları zirveden pek umutlu değil. Çünkü Bakü bölgede yaşayan Ermeniler’e bazı haklar vererek Karabağ’ın iadesini istiyor. Ermenistan’da ise sertlik yanlıları Karabağ’ın iadesine karşı çıkıyor. Koçaryan yönetimi ise iç ve dış baskılar nedeniyle Karabağ konusunda politika oluşturmakta zorlanıyor.
Amerika’nınsa, Karabağ’da Ermeniler’den taviz vermesini isteyeceği öne sürülüyor. Bunda Ermenistan’ın Kafkaslar’da Rusya ile işbirliği yapmasının da payı var. Azerbaycan ise Gürcistan’la birlikte Türkiye ve Amerika’yla ortak hareket ediyor.

Erivan, Moskova ile Rus askerlerinin Ermenistan’da üstlenmesine yönelik bir ittifak arayışını da sürdürüyor. Buna karşılık Azerbaycan da topraklarında bir Türk ya da Nato üssü kurulmasını istiyor. Türk savaş uçakları geçen haftalarda varılan bir anlaşmayla, Gürcistan’a inme hakkına da kavuşmuştu.

Yorumlar kapatıldı.