İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Genelev işletmeyeceğiz

Star gazetesindeki habere göre, Matild Manukyan’ın ölümünün 40.gününde Şişli Ermeni Mezarlığı’nda basına açıklama yapan torunları miras kalan genelevleri istemediklerini söylediler. Haberin tamamı şöyle…

Manukyan’ın torunları büyükannelerinden miras kalan genelevleri istemediklerini söylediler. Gerekçeleri ise şöyle: Çocuklarımız bir gün milletvekili olurlarsa bu imaj karşılarına çıkacak. Bu nedenle istemiyoruz.

Bir süre önce hayatını kaybeden 86 yaşındaki vergi rekortmeni ve ünlü genelev patroniçesi Matild Manukyan, ölümünün 40. gününde Şişli Ermeni Mezarlığı’ndaki kabri başında anıldı. Törende oğlu Kerope Çilingir ve tüm aile fertleri hazır bulundu. Manukyan’ın torunları Dora Yılmaz, İlda ve Mayk Çilingir ise sürpriz bir kararla büyükannelerinden miras kalan genelevleri istemediklerini açıkladılar. Torunlar adına konuşan Dora Yılmaz, ‘Ben şu anda evliyim ve çocuklarım var. Yarın onların önemli mevkilere geleceklerine inanıyorum. Bu genelev işletmecisi imajının benim, kardeşlerimin ve çocuklarımın üzerine yapışmasını istemiyorum’ dedi.

Yeterince kazandık

Babaları Kerope Çilingir’in de hiç bir zaman genelevlerle ilgilenmediğini söyleyen Dora Yılmaz, ‘Biz elde edebileceğimiz kazancı elde ettik. Yeteri kadar mal varlığımız var. Babam da hayatı boyuncu bu işletmelerle hiç ilgilenmemiştir. Yarın öbür gün çocuklarım devlet yönetiminde önemli bir yere gelirse ya da milletvekili seçilirse bu imaj karşımıza çıkacak. Bu nedenle genelevlerin hiçbir şekilde ailemiz tarafından işletilmesini istemiyoruz’ dedi.

Kurabiyeli tören

Kalabalık bir ziyaretçi topluluğunun katıldığı tören 20 dakika sürdü. Mezartaşı dışında bir değişiklik yapılmayan kabir, aile fertlerinin ve yakınlarının getirdiği çelenkler ve buketlerle bir çiçek bahçesini andırdı. Duaların ve ilahilerin okunduğu tören sırasında Çilingir ailesinin metanetli göründüğü dikkat çekti. Kalabalık bir rahipler topluluğu tarafından yapılan törende, mezar üzerinde tütsüler yakılarak ilahiler okundu. Tören sonrasında ise, ailenin dini inançları gereği katılımcılara, Hacı Bekir’de hazırlatılan acıbadem kurabiyeleri, sandviçler, meşrubat ve ayran dağıtıldı. Torunu Linda’nın yanına gömülen Manukyan’ın mezar taşına, oğlu Kerope Çilingir tarafından kaleme alınan ‘Annemize’ isimli bir akrostiş şiirin yazıldığı görüldü

Yorumlar kapatıldı.