İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Patronlar Fransa’da ‘krizleri’ konuştu

Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) heyeti, Fransa’nın en büyük patronlar sendikası olarak bilinen MEDEF yöneticileri ile dün bir araya geldi. Toplantıda, Fransa meclisinde Ermeni soykırımı yasasının kabul edilmesinden sonra iki ülke arasında ortaya çıkan krizin nasıl aşılacağı ve Türkiye’deki son ekonomik gelişmeler ele alındı.

MEDEF, görüşmeler sonrası, Fransa’daki basın-yayın organları ve aydın çevreler arasında “sözde” Ermeni soykırımı iddiaları konusunda Türkiye’nin görüşlerinin daha iyi anlatılması için destekleme sözü verdi. Türkiye ve Fransa arasındaki krizin aşılması için MEDEF, ayrıca geniş katılımlı bir heyetle temmuz ayında Türkiye’yi ziyaret edecek.

‘Hata telafi edilsin’ isteği

TÜSİAD Başkanı Tuncay Özilhan, Ermeni soykırımı yasası ile ortaya çıkan krizin aşılmasının iki ülkenin de yararına olduğu belirtti ve siyasi alanda ortaya çıkan krizin ekonomik ilişkileri etkilememesi gerektiğini söyledi. Fransa’nın siyasi açıdan yaptığı hatayı telafi etmesi gerektiğine inandığını söyleyen Özilhan, bununla birlikte ekonomik ilişkilerin bozulmasının iki ülkeye de zararı dokunduğunu ifade etti. Türkiye’deki son gelişmelerin de toplantıda ele alındığını belirten Özilhan, ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş’e iş dünyası olarak destek verdiklerini açıkladı.

TÜSİAD eski Başkanı Erkut Yücaoğlu ise Türkiye’deki ekonomik krizin siyasi ve ekonomik açıdan reformların gecikmesi sonucu ve güven krizi ile birlikte çıktığıni belirterek, ekonomide hükümet içinde farklı seslerin çıkmasının da olumsuz olduğunu söyledi.

Yorumlar kapatıldı.