İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Koçaryan ile Aliyev Moskova’da görüşebilir

Yukarı Karabağ sorununu çözmek için 3 Nisan‘da ABD‘nin Florida eyaletinde biraraya gelecek olan Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev ile Ermenistan Devlet Başkanı Robert Koçaryan‘ın Moskova‘da görüşmelerinin gündemde olduğu bildirildi.

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı Basın Danışmanı Dzunek Agadjanyan, Gürcistan‘ın PrimeNews ajansına yaptığı açıklamada, Koçaryan ile Aliyev‘in, Florida‘da biraraya gelerek çözüm arayışında bulunacaklarını hatırlattı ve bir sonuç elde edilememesi halinde iki liderin daha sonra Moskova‘da biraraya gelebileceğini söyledi.

Agadjanyan, Rusya‘nın, taraflar arasındaki sorunun çözümü için Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) bünyesinde oluşturulan Minsk Grubu‘nun eşbaşkanı olduğunu ve bu nedenle Moskova‘da biraraya gelinebileceğini belirtti. Aliyev, dün Nevruz kutlamaları sırasında yaptığı açıklamada, Koçaryan ile Paris‘te gergin geçen bir görüşme yaptıklarını, alternatif kalmaması halinde Ermenistan tarafından işgal edilen toprakların zor kullanarak alınacağını söylemişti. Koçaryan, Aliyev‘in sözleri üzerine yaptığı açıklamada, “Savaşı, başlatan kaybetti. Savaşın kaybedilmesi, ciddi siyasi rahatsızlıklara yol açar“ demişti.

Yorumlar kapatıldı.