İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni oldular…

Erzurum’un Pasinler ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 83. yıldönümü törenlerinde, 2 saat için 10 milyon lira verilerek, Ermeni askerler bulundu.

İlçenin düşman işgalinden kurtuluşunun canlandırıldığı törenleri gerçeğinden farksız kılmak için günler öncesinden çalışma yapan yetkililer, çareyi yevmiyeli Ermeni asker edinmekte buldu. Verilen ilanlara olumlu cevap veren 15 işsiz genç, törenlerde 2 saatliğine 10 milyon lira alarak Ermeni askeri oldu ve masum vatandaşları hunharca katletti. Gerçeğini aratmayan görüntülerin yaşandığı törenlerde, paralı Ermeni askerler milis kuvvetler tarafından etkisiz hale getirilerek, ilçe düşman işgalinden kurtarıldı.

KİMSE KABUL ETMEDİ

Tören için temsili Ermeni askerleri bulan Hulusi Gökdere adlı vatandaş, 32 yıldır bu tür tören organizasyonları yaptığını belirterek, geçen yıl adam başı 7.5 milyon lira aldıklarını bu yıl ise kaç lira alacaklarını bilmediklerini söyledi.

Sözde Ermeni Soykırımı Yasası’nı kabul eden Fransız Parlamentosu’nu kınayan pankartların asıldığı meydanda konuşan Belediye Başkanı Bünyamin Ucun, 13 Mart gününün her yıl coşku içerisinde kutlandığını, bu yıl Fransız Parlamentosu’nun sözde Ermeni Soykırım Yasa Tasarısı’nı tanıyan kararından sonra ilçe halkının bu karara tepki olarak Ermeni rolünü kabul etmediğini söyledi.

Belediye olarak Ermeni zulmünü törende senaryo haline getirerek o günlerin canlandırılmasının planlandığını söyleyen Başkan Ucun, Fransızlar’ın aldığı kararı da yanlı olarak niteledi. Ucun, “Törenlerde Ermeni rolüne kimsenin tevessül etmemesi üzerine parayla işsiz gençlere teklifte bulunduk, onlar da kabul ettiler”dedi.

Yorumlar kapatıldı.