İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni-Amerikan İş Gücü Toplantılarının Üçüncüsü Erivan’da Başlıyor

Ermeni-Amerikan İş Gücü toplantılarının üçüncüsü Erivan’da 5 Mart’ta başlıyor. Ermeni temsilcilerinin başı, Ekonomi ve Finans Bakanı Vardan Haçaktriyan Ermenistan’ın yatırım politikalarının hukuksal boyutlarını açıkladı. Amerikan tarafından eşbaşkan, NIS için Yardım Koordinatörlüğü Bölümü’den William Taylor, toplantı boyunca tartışılan konulara çözüm bulunması konusunda ABD yardımı konusunda söz verdi.

İki gün sürecek toplantılarda, Ermenistan’da yatırım ortamının iyileştirilme yolları, bu yıl Mayıs ayında New York’ta düzenlenecek yatırım forumu organizasyonu da gözönünde bulundurularak tartışılacak. Bu forum Ermenistan ile ilgili olarak, enerji sektörünün güvenliği ve özelleştirilmesi, hükümetin yolsuzluklar ile ilgili politikaları, ABD’nin Ermenistan’daki deprem ile ilgili rehabilitasyonu için yardım programı ile ilgili olacak

İlk İş Gücü çalışması Ocak 2000’de olmuştu. Şu ana kadar biri Erivan biri de Washington’da olmak üzere iki toplantı gerçekleşti. Birinci toplantıda Ermenistan, iki ülke arasında çifte vergilendirmeyi engellemek konusunda anlaşma önermişti. ABD tarafı Ermenistan’ın vergi sistemindeki stabilizasyonun bunun gerçekleşmesi için öncelikli şart olduğunu söylemişti. Bu konu üçüncü toplantının ajandası içerisinde.

Ermenistan şimdiye kadar 13 eyalet ile çifte vergilendirmeyi engelleyici anlaşma imzalamış durumda.

Yorumlar kapatıldı.