İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

PATRİK ŞINORK KALUSTYAN SAMATYA’DA ANILIYOR

82’inci İstanbul Ermeni Patriği, Yozgatlı 1 Şınorhk Hazretleri (1913-1990) yarın saat 11:00’de Samatya Surp Kevork Kilisesi’ndeki törenlerle anılıyor. Törenlere Patriğimiz 2. Mesrob Hazretleri riyaset edecekler.

Şınorhk Badriark, 1960’da Patrik seçildi. Patrikliğin 540 yıllık tarihinde en uzun patrikliği kendisi yaptı. Yirmi kadar kitap ve kitapçık yayınladı.

Bugünkü Patriğimiz 2. Mesrob’u, Almanya Ermenileri Ruhani Önderi Başepiskopos Karekin Bekçiyan’ı, Ruhani Kurul Başkanımız Episkopos Aram Ateşyan’ı rahip takdis ederek Ermeni Kilisesi’ne kazandırdı. Anadolu’dan İstanbul’a göç eden Ermenilerin “Babası” oldu, onların İstanbul’a yerleşebilmeleri ve iş bulabilmeleri için çaba sarf etti, göçmenlere yardım komisyonları kurdu.

Kınalıada Karagözyan Çocuk Dinlenme Evini ve Patriklik
Konutu’nu cemaate kazandırdı. Anadolu’da kalan küçük Ermeni cemaatlerini ziyaret etti, onları ihmal etmedi. Çocuklara, hayvanlara ve doğaya aşık, edebiyatı, duayı, orucu, inzivayı seven, ancak bu arada halkını ihmal etmeyen bir manastır keşişiydi. Şimdi herkes ondan “Ermenilerin 20’inci yüzyıldaki azizi” olarak bahsediyor. O’nu yarın sevgi ve özlemle anıyoruz.

Yorumlar kapatıldı.