İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hürriyet: G-3’lü Ermeniler

Yer, Erzurum’un Aşkale İlçesi… Gün, kurtuluş günü… Erzurum’da bulunamayan sözde Ermeniler burada bulunuyor. Ellerinde G-3’ler, bebekleri süngüleyip, imamı asıyorlar. Türk askeri de onları süngülüyor. Halk neredeyse galeyana gelip, sözde Ermenileri linç etmek üzere… Ve bunun adı kurtuluş töreni.

ERZURUM’un işgalden kurtuluşu törenleri için süngülenecek sözde Ermeni bulunamaz ve bu nedenle törenler iptal edilirken, Aşkale İlçesi’nde sorun yaşanmadı. Ancak sözde ermeni rolünü üstlenen yurttaşlar infiale gelen Aşkalelilerce yuhlanırken, bir ara linç edilmekten korktular. Aşkale’nin işgalden kurtuluşunun 83’üncü yıldönümü törenlerinde Ermeni çetelerinin yaptığı katliam yeniden canlandırıldı. Belediye’nin gönüllülerden oluşturduğu 13 kişilik temsili ‘Ermeni çetesi’, kurtuluş öncesi vahşeti sergiledi. Özel kıyafetli silahlı Ermeni çetesinin ‘Andros’ adlı liderini canlandıran ayakkabı tamircisi Adnan Ünsal’ın, ‘‘Türklerin kanını emeceğim, herkesi öldüreceksiniz’’ talimatı, izleyenleri tahrik etti. ‘İmam’ rolünü oynayan Karasan Köyü Muhtarı Kadir Tekin’in esir alınışı ve Andros’un talimatı ile tören alanına kurulan sehpada temsili idam edilmesi gözleri yaşarttı. İmamın eşini canlandırmak için kadın kıyafeti giyen minibüs şoförü Mehmet Taş’ın da öldürülmesi, vatandaşın tarihte yapılan Ermeni katliamına nefretini iyice artırdı. Ermeni çetelerinin yine tören alanına kurulan ve bir evin içini gösteren makette, baskınlar temsili olarak canlandırıldı. Yaşlılara dayak atan Ermeni çetelerinin, ağlama sesleri eşliğinde kundaktaki yapma bebeği süngünün ucuna takarak nara atması, vatandaşları çileden çıkardı. Sözde Ermeni çetelerinin katliamları törenleri izleyenler tarafından nefretle karşılandı ve yuhalandı. Tam bu sırada Türk askerlerinin kenti işgalden kurtarması ve Ermeni çetelerinin süngülenmesi, alkışları beraberinde getirdi.

FRANSA’YA NİSPET

Ermeni çetelerini canlandıran ve çeşitli meslek gruplarından olan Adnan Ünsal, Fikri Peken, Muharrem Yılmaz, Yavuz Çoban, İhsan Arifoğulları ve Celal Akay, halkın sabrının giderek taşmasından endişe duyduklarını dile getirdiler. Ermeni rolünü üstlenen Adnan Ünsal, ‘‘Rol gereği bile olsa, vahşeti sergilemek insanı üzüyor. Ermeni çetelerini katliamını sahnelerken vatandaşların üzerimize yürüyerek bizi linç etmelerinden korktuk’’ diye konuştu. Aşkale’nin DYP’li Belediye Başkanı İlhan Öztürk, Fransa’nın sözde Ermeni soykırım yasasını kabulunden sonra böylesine bir kutlama programı hazırladıklarını bildirdi. Öztürk, ‘‘Herkesin gözü önünde Ermeni katliamlarını yeniden yaşadık ve yaşattık. Düşmanın kovulduğu günü bir bayram havası içinde kutlamak en doğal hakkımız. Bizim tarihimizde verilmeyecek hesabımız yoktur‘‘ dedi. Törenleri büyük bir heyecanla izlediğini belirten DYP Erzurum Milletvekili Zeki Ertugay da, ‘‘Bugün sahnelenenler, kesinlikle abartılı bir tablo değil. Mazide kalan husumeti biz değil onlar gündeme taşıdı’’ dedi.

Yorumlar kapatıldı.