İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hollandalı Türkler’den Fransa’ya kınama

Hollanda Türk Federasyonu, Fransız Parlamentosu’nun sözde Ermeni soykırımı yasasını kabul etmesini kınamak amacıyla bu ülkenin Lahey Büyükelçiliği önünde bir gösteri düzenledi ve büyükelçilik binasına siyah çelenk bıraktı.

Hollanda’da 60 dan fazla derneğin bağlı olduğu Türk Federasyonu, Fransız Büyükelçiliği’ne soykırım yasasına neden karşı olduklarını açıklayan bir de mektup sundu.

Büyükelçilik binası önünde Federasyon Başkanı İsmet Harmankaya tarafından kamuoyuna da açıklanan mektupta, Türk toplumunun çok hassas olduğu bir konuda kabul edilen yasanın, benzer yasaların diğer ülkelerin gündemine de alınmasına zemin hazırlayacağı belirtilerek, bu durumun, Ermeni terör örgütlerinin Türklere yönelik saldırılarına cesaret vereceği ve Avrupa’da yaşayan Türk toplumunun güvenliğinin tehlikeye düşürüldüğü belirtildi. Fransız politikacıların, başkalarının tarihinden önce kendi tarihlerini değerlendirmeleri gerektiği vurgulanan mektupta, bu hakkı kendinde görebilen politikacıların, 82 yıl önce Osmanlı Devleti ve halkı davet etmediği halde, neden Osmanlı topraklarında bulunduğuna da yanıt vermesi istendi.

“TASARI ATALARIMIZA HAKARET”

Mektupta, sözde Ermeni soykırımı yasasının, Türk toplumuna hakkı olmayan bir suçlama getirmesi dolayısıyla bugünkü kuşakların atalarına hakaret özelliği taşıdığı da belirtilerek, şöyle denildi:

“Türk ve Fransız halkları uzun yıllar barış içinde yaşamışlar, kültür alışverişinde bulunmuşlar ve ticari ilişkilerini tarih boyunca sürdüregelmişlerdi. Bu huzur ortamının hangi nedenlerle bozulmak istenmesini anlamış değiliz. Bugün, bu siyah çelengi iki halkın arasındaki huzuru bozma gayretinde olan politikacıların davranışlarının kabul edilemez olduğunu hatırlatmak amacıyla sizlere sunuyoruz. İnsanlar ve milletler arasında düşmanlık değil, dostluk ve kardeşlik duyguları yaşatılmalıdır. Dileğimiz sağduyunun galip gelerek düşmanlıkları körükleyen bu tür tasarıların gündemden çıkarılmasıdır.”

Hollanda Türk Federasyonu tarafından düzenlenen kınama gösterisine, federasyonunun genel yönetim kurulu ve bağlı derneklerin yönetici ve temsilcileriyle vatandaşlar katıldı.

Yorumlar kapatıldı.