İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni işadamları işbirliği peşinde

İLGİNÇ tesadüf. İstanbul Ticaret Odası’nın, Ermeni meselesini görüştüğü gün Erivan’dan İstanbul’a 22 Ermeni işadamı geldi. Amerikan Büyükelçiliği’nin düzenlediği Amerikan-Kafkasya İş Geliştirme Konferansı’na katılmak üzere gelen işadamları burada Türk, Azeri ve Gürcü işadamlarıyla buluştu.

Kars’taki Barış Kurultayı’ndan 4 Ermeni katılımcının sınırdışı edilmelerinden 8 ay sonra İstanbul’a gelenlerin vize sorunu yaşayıp yaşamadıklarını merak ettim.

Yaşamamışlar.

Tiflis’teki Türk konsolosluğundan vizelerini alıp gelmişler. Aralarında Ermenistan Havayolları Müdürü’nün de bulunduğu işadamları ağırlıklı olarak inşaat sektöründen.

Amerikan Büyükelçiliği benzer bir toplantıyı yine İstanbul’a 2 yıl önce düzenlemiş.

Açılış konuşmasını yapan Büyükelçi Pearson, Türkiye’deki Amerikan şirketleri ve Türk partnerleri için Kafkasya ve Orta Asya’da büyük fırsatlar olduğunu söylüyor. ABD, Kafkas ülkelerinin kendi aralarında işbirliğini geliştirmeleri için çaba harcıyor.

Azeri ve Ermeni işadamlarının burada buluşmaları bile son derece önemli. Bu arada yaşadığımız kriz nedeniyle gözden kaçsa da Türkiye Ermenistan arasında yaşanan önemli bir gelişme daha var.

Türk-Ermeni İş Konseyi Başkanı Kaan Soyak aktardı.

Geçen hafta Erivan’daki temasları sırasında, Ermenistan Dışişleri Bakanı Vartan Oskanyan, İsmail Cem’in, Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki arabuluculuk önerisini ‘‘büyük ilgi’’ ile karşıladıklarını söylemiş.

Yorumlar kapatıldı.