İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İnternetten bölücülüğe özel ceza

Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, internet gibi bilgi teknolojisi araçları kullanılarak işlenen suçlarla mücadele için özel hükümler getirileceğini bildirdi. Türk, internet üzerinden bölücülük, mezhep kışkırtıcılığı, ırk ayırımcılığı ve hakaret gibi suçlar için hazırlanmakta olan yeni TCK’ya özel hükümler konacağını belirtti.

Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk ile Ulaştırma Bakanı Enis Öksüz, Hakim ve Savcı Adayları Eğitim Merkezi’nce düzenlenen “Bilişim Suçları” konulu panele katıldı. Türk, panelin açılışında yaptığı konuşmada, gelişen teknoloji doğrultusunda her türlü işlemin elektronik ortamda yapılabildiği bir sürecin yaşandığını kaydetti.

Günlük işlerle birlikte gelişen teknolojinin çeşitli suçlar için de kullanılabileceğini kaydeden Türk, bu doğrultuda Türk Ceza Kanunu’nda bulunan hükümlere ek olarak hazırlanmakta olan yeni TCK’ye yeni hükümler konacağını söyledi.

Bilişim sistemleriyle örgütlü olarak işlenen suçlara ilişkin olarak yeni hükümlerin ceza yasasına gireceğini kaydeden Türk, bu araçlar kullanılarak ülke birliğine karşı suçlar da işlenebileceğini, bu tür suçların da özel hükümlere tabi olması gerektiğini kaydetti.

Türk, “Bu araçlar kullanılarak bölücülük, mezhep kışkırtıcılığı, ırk ayırımcılığı ve hakaret gibi suçlar işlenebilir. Bu suçlarla ilgili özel hükümler konmazsa, genel hükümler uygulanır ancak bu yeterli olmaz. Özel hükümler olmadıkça bu tür suçlarla mücadele imkansızdır. Yeni Türk Ceza Kanunu’nda bunlara ilişkin de özel hükümler konulacak” dedi.

Yorumlar kapatıldı.