İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

DMEDD’den ‘Ermeni sorunu’ konferansı

Dışişleri Mensupları Eşleri Dayanışma Derneği‘nce (DMEDD) Dışişleri Bakanlığı‘nda düzenlenen “Ermeni Sorunu“ konulu konferansı, Ankara‘daki bazı büyükelçiliklerden temsilciler, emekli büyükelçiler ve üniversite öğrencileri izledi. Emekli Büyükelçi Elekdağ, konuşmasında, Ermenilerin soykırım kurbanı olmadığını, yabancı kaynaklara atıfta bulunarak anlatırken, o dönemde yaşananları da “bir dünya savaşı içindeki iç savaş“ olarak tanımladı.

Elekdağ, Ermenilerin soykırıma uğradıkları iddialarını, yabancı araştırmacıların o döneme dair belgelerinden örnekler göstererek yanıtladı.

Prof. Dr. Ortaylı da günümüzde herkesin “Ermeni soykırımı“ndan bahsettiğini, ancak hiç kimsenin o dönemde Balkanlar‘da katledilen Müslümanları hatırlamadığını belirtti.

Prof. Dr. Ortaylı, Osmanlı İmparatorluğu‘nun son döneminde yaşananların tek taraflı olmadığına dikkati çekerek, her iki tarafın da birbirine karşı kötü muamelede bulunduklarını ve bunun da soykırım olarak adlandırılamayacağını kaydetti.

İlber Ortaylı ayrıca, Ermeni sorunu konusunun, Nazilerin Yahudilere yaptığı soykırımla karşılaştırılamayacağını da söyledi.

Yorumlar kapatıldı.