İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

YÖK’ten Ermeni Dili ve Tarihi

Sözde Ermeni soykırımı iddialarının Fransa Parlamentosu’nda kabul edilmesi ve değişik ülke parlamentolarında da gündeme alınması üzerine YÖK, gecikmeli olarak, bu iddiaları bilimsel düzeyde yanıtlayacak uzmanlar yetiştirme kararı aldı.

YÖK, Ermeni lobisi ve Yunanistan’ın Türkiye’yi hedef alan tezlerine ilişkin çalışma yapmak üzere ‘Ermeni Dili ve Tarihi’ ile ‘Yunan Dili ve Tarihi’ alanlarında doktora eğitimi görmek üzere yurtdışına burslu öğrenci gönderecek.

Araştırma görevlisi kadrosuna atanarak, doktora eğitimi için yurtdışına gönderilecek öğrenciler sözlü sınavla belirlenecek. Adaylar, başvuru formu ve gerekli belgeleri 27 Nisan gününe kadar, YÖK Öğretim Üyesi ve Araştırıcı Yetiştirme Kurulu Başkanlığı’na gönderecek. Sözlü sınav 11 Mayıs 2001 tarihinde gerçekleştirilecek.

Sınava, mezun durumdaki adaylarla birlikte 31 Temmuz’a kadar mezun olabilecek adaylar da başvurabilecek. Adayların lisans eğitimi genel akademik not ortalamasının 4 üzerinden 2.80, 10 üzerinden 7, 100 üzerinden 70 olması ve Lisansüstü Eğitime Giriş Sınavı’nın (LES) ilgili alanında en az 60 almış olması gerekecek.

Yorumlar kapatıldı.