İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sabah: Olmadı başkan!

170 yıllık tarihi Narmanlı Han’ın üzerine apartman yapılmasına izin veren 1 Numaralı Anıtlar Kurulu kararının altında Beyoğlu Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın da imzası var

Beyoğlu’ndaki binalar için yenileme projesi başlatan Kadir Topbaş’ın tarihi bir yapıyı yok edecek karara imza atması tepkilere yol açtı…

5 İMZA VAR

Beyoğlu’nun simge yapılarından olan 170 yıllık Narmanlı Han’ın üzerine 3 kat inşaat yapılmasını içeren projeyi onaylayan 1 Numaralı Anıtlar Yüksek Kurulu üyeleri arasında; Özer Erenman, Zekiye Yenen, Tanju Verda Akan ve Sümer Atasoy’la birlikte Beyoğlu Belediye Başkanı Kadir Topbaş da yer aldı.

PROJE İPTAL EDİLSİN

Yapının özelliğini yitirmesine neden olacak karar nedeniyle 1 Numaralı Anıtlar Yüksek Kurulu’un diğer üyelerine ve Beyoğlu Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a tepki gösteren semt dernekleri, projenin iptal edilmesi için girişim başlattı. Dernekler, bunun için gerekirse mahkemeye başvuruda bulunacaklarını açıkladı.

TARİHE DARBE VURULACAK

Galata, Ayazpaşa ve Cihangir derneklerinin temsilcileri, asıl mesleği mimarlık olan bir belediye başkanının tarihi eseri ortadan kaldıracak böyle bir projeye imza atmasına anlam veremediklerini belirterek, “Bu tarihi Dolmabahçe Sarayı’nın üzerine inşaat yapılmasına onay vermekle aynı anlamı taşır. Projenin hayata geçmesi mutlaka önlenmelidir” diye konuştu.

Yorumlar kapatıldı.