İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Papa’dan Ermenilere jest

Vatikan, Lübnan’daki Ermeni Patriği XIX. Nerses Bedros’un da katılımıyla San Pietro’da Ermeni ritüeline göre özel bir ayine ev sahipliği yaptı

Ayin öncesinde Ermeniler’e hitaben yazdığı mektupta “1915 katliam”ının unutulmamasını isteyen Papa II. Jean Paul’ün, 1915’te ölmüş bir Ermeni’yi aziz ilan etmeye hazırlandığı ileri sürülüyor.

“Ermenilerin Vaftiz Oluşunun 1700. Yıldönümü” münabetiyle düzenlenen ayin öncesinde Papa II. Jean Paul, Ermeni Kilisesi’ne hitaben yayımladığı mektupta, Ermenilerin XIX. ve XX. yüzyıllarda da katliamlara maruz kaldıklarını ileri sürerek, “Bu asla unutulmamalıdır” dedi. Papa 1915’te zirveye ulaştığını ileri sürdüğü katliamın, pek çok Ermenilerin diaspora da yaşamaya mahkum ettiğini ve “katliamın izleri”nin bugün halen görüldüğünü iddia ediyor. Aynı Papa, bugün ayin sırasında yaptığı konuşmada ise “katliam” ve “soykırım” sözcüklerini kullanmamaya özen gösterdi.

Papa II. Jean Paul, ayinde yaptığı konuşmada Ermenistan’ı ziyaret edeceği günü de hasretle beklemekte olduğunu vurguladı.

Yorumlar kapatıldı.