İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bağdat’a hava saldırısı

Irak‘ın başkenti Bağdat, bu akşam yerel saatiyle 21.00’de Amerikan ve İngiliz uçakları tarafından bombalandı. Amerikan Savunma Bakanlığı Pentagon, saldırının Amerikan uçaklarının Irak hava sahasındaki güvenliğinin sağlanması için yapıldığını açıkladı. Harekata katılan 24 uçak hedefleri bombaladıktan sonra üslerine geri döndü. Amerika harekatın savunma amaçlı olduğunu öne sürse de, saldırının Irak’a gözdağı vermek için düzenlendiği belirtiliyor.

Irak’ın başkenti Bağdat, akşam saatlerinde şiddetli bomba sesleriyle sarsıldı. ABD ve İngiliz hava kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen hava saldırısında Irak hedefleri vuruldu. 2 saat 20 dakika süren harekatın ardından açıklama yapan ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, saldırının “artan tehditlere” karşı düzenlendiğini duyurdu. Harekata katılan 24 Amerikan ve 6 İngiliz savaş uçağı Irak’ın 5 komuta-kontrol merkezi ve radarları vurduktan sonra Basra Körfezi ve Suudi Arabistan’daki üslerine döndü. Saldırının ardından Bağdat’taki can kaybı hakkında henüz bilgi bulunmuyor.

Irak‘taki keşif harekatını yakından bilen Batılı bir savunma kaynağı, “Son haftalarda Irak hava savunma bataryalarının keşif uçaklarına açtığı ateş 10 misli artmıştı“ dedi. Batılı subay, Reuters‘a yaptığı açıklamada, “Bağdat‘ın güneyinde hedef alınan yerlerin bütünüyle uçaksavar bataryalarını idare eden komuta ve radar merkezleri olduğunu“ belirtti.

BAĞDAT’TA PANİK

Irak resmi sözcüsü, harekatın hemen ardından Bağdat‘ın güneyindeki bir iletişim merkezinin, “düşman uçakları” tarafından bombalandığını açıkladı. Sözcü bu bombardımanın, Bağdat’a 1998 yılından bu yana yapılan ilk saldırı olduğunu belirtti.

Bombardıman ve siren sesleri, Bağdat’ta paniğe yol açtı. Halkın korku içinde özellikle benzin istasyonlarında uzun kuyruklar oluşturduğu bildirildi.

Yorumlar kapatıldı.