İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kanal D’den tekzip

Çeşitli yollarla sesimizi Kanal D’ye duyurmamız sonuç verdi ve bugünkü haber bülteninde Kanal D hatasını düzeltti. Ayrıca dünkü haberin devamı bugünkü bültende yayınlandı. Aşağıda haberin KanalD’nin web sitesinden alınan metnini bulacaksınız.

Ermenistan Türkiye ile geleceğine nasıl bakıyor?

Nursun Erel

Sayın seyirciler, Ermenistan dosyamızın ikinci bölümünü ekranlarınıza getiriyoruz… Ermenistan Türkiye ile geleceğine nasıl bakıyor? Türkiye’yi bir tehdit olarak algılıyor mu? Ya sokaktaki adam, nasıl yaşıyor? Hükümetinden ne bekliyor? Türkiye’den ne istiyor?… Peki Kilis Nire? Erivan nire? Kilis’ten göç eden ve Ermenilere lahmacunu tanıtan Ramazan Oruç’un öyküsü…

Bu arada sevgili seyirciler, önemle hatırlatmak isteriz, Türkiye’de yüzyıllardır bir arada dostça yaşadığımız, Ermeni yurttaşlarımız dünkü yayınlarımız sırasında bir tercüme hatası yapıldığı konusunda bizi uyardılar. Dünkü bültenimizde yer alan ve yanlış tercümeden kaynaklanan spot için özür diliyoruz. Ermeni milli marşını tam tercümesi ile yeniden ekranlarınıza getirdik. Dikkatleri ve uyarıları için izleyicilerimize teşekkür ediyoruz.

Ermenistan aslında pek çok ekonomik sorunla boğuşuyor… Okullar,evler yeteri kadar ısıtılamıyor, küçücük bir elektrik sobası ile ısınmaya çalışan paltolarına bürünmüş çocuklar yine de hevesle Türkçe öğrenmeye çalışıyor:

Başkent yakınlarındaki tarihi Ecmiadzin kentindeki okulun müdürü Türkiye’den yardım istiyor.

Kahve eşliğinde ikram edilen ‘Ararat’ konyağı ise ‘Türk-Ermeni dostluluğu’ için içiliyor:

Kendisinin de Maraş’tan göçe zorlanan bir ailenin çocuğu olduğunu, bu öykülerle büyüdüğünü ve bu acıyı yüreğinden bir türlü atamadığını anlatan Ermeni Dışişleri Bakanı ‘önce soykırımı reddetme inadınızı, önyargınızı atın ‘ diyor.
Ermeni Dışişleri Bakanı, üst düzey bir diplomatın Türk topraklarını ‘Burası Batı Ermenistan’dır’ diye adlandıran demecini ise görmezden geliyor.

Ermeni halkı ise geçim derdinde… Erivan’ın göbeğinde böylesine fakir sokaklar, fukara insanlar görmek bizi şaşırtıyor:
Oysa çok farklı düşünenler var… Soykırım müzesinin müdürü, Koçaryan’a ‘Türkiye bir özür dilesin yeter… ‘ dediği için çok kızmış, bizim Türkiye’den alacağımız tazminatın tutarı en az 50 milyar dolardır diyor:

Dünya parlamentoları tartışa dursun, aralarında Yunan Cumhurbaşkanının da yer aldığı pek çok dünya lideri, gelip soykırım müzesine ağaç dikerek soykırımı tanımışlar bile:
Ve ‘Kilis nire? Erivan nire?’ diye kendine sormadan Türkiye’den gelip Erivan’da Ermeni damağına lahmacunu benimseten bir Türk… Ramazan Oruç

Yorumlar kapatıldı.