İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Koçaryan’dan teşekkür ziyareti

Fransa’nın “sözde” Ermeni soykırımı yasasını kabul etmesinin üzerinden üç hafta geçmeden Ermenistan Devlet Başkanı Robert Koçaryan beş gün sürecek resmi bir ziyaret için bugün Paris’e geliyor.

Koçaryan, Ermenistan’ın bağımsızlığını ilan ettiği 1991 yılından bu yana Fransa’yı resmen ziyaret eden ilk devlet başkanı olacak ve Cumhurbaşkanı Jacques Chirac, Başbakan Lionel Jospin, Senato ve Ulusal Meclis başkanlarıyla görüştükten sonra Lyon’a geçip Ermeni diasporasıyla bir araya gelecek.

MİNNETTARIZ

Koçaryan Erivan’dan ayrılmadan önce yaptığı açıklamada sözde Ermeni soykırımı yasasını kabul ettiği için Fransa’ya minnettar olduğunu ve bu yapıcı tutumu nedeniyle kutladığını belirterek ‘‘hak yerini bulmadan geçmişin yaralarından kurtulmanın imkánsız olduğunu’’ söyledi. Fransa’nın Yukarı Karabağ sorununda barış sürecine katılmasının son derece önemli olduğunu belirten Koçaryan, bu sorun konusundaki yapıcı tutumu nedeniyle Paris’i kutladığını da ifade etti.

Koçaryan, Fransız basınına yaptığı değerlendirmede ‘‘Uluslararası alanda son derece önemli ağırlığı olan Fransa’nın soykırım kanunu kabul etmesi ‘tanıma sürecine’ başka bir değer kazandırmıştır’’ dedi.

Yorumlar kapatıldı.